Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΔΥΕΘ
Αντίδραση στον επικείμενο κίνδυνο

Πρόσκληση για τις 27 Φεβρουαρίου στις 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί το φιλειρηνικό λαό της πόλης στο Εργατικό Κέντρο, το Σάββατο 27 Φλεβάρη στις 11 το πρωί για ανταλλαγή απόψεων σχετικά μετην αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Κοσσυφοπέδιο, όπου τα μαύρα σύννεφα του πολέμου έχουν απλώσει βαριά τη σκιά τους στα Βαλκάνια.

Στην πρόσκληση της ΕΔΥΕΘ για τη συνάντηση - συζήτηση αναφέρεται:

"Το Βελιγράδι φαίνεται να μην ενδίδει στους εκβιασμούς και στις απειλές για την εξαπόλυση βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ σε σερβικούς στόχους. Οι απειλές αυτές και η πλήρης ετοιμότητα πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων δεν πρέπει να ανησυχούν μόνο τη Ν. Γιουγκοσλαβία, αλλά και όλη την περιοχή. Μια σύρραξη στο Κόσσοβο θα έχει σοβαρές συνέπειες σε όλα τα βαλκανικά κράτη. Ανοίγει η χειρότερη και πλέον επικίνδυνη σελίδα της πρόσφατης ιστορίας των Βαλκανίων. Θα έχουμε ενδεχομένως αλλαγές συνόρων και έναν νέο βαλκανικό πόλεμο. Ενημερωμένες πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζει η πρόσκληση της ΕΔΥΕΘ, εκφράζουν φόβους ότι η Ελλάδα θα συρθεί σε χερσαία επέμβαση στο Κόσσοβο".

"Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει η ΕΔΥΕΘ, παραδέχτηκε πως αν αποφασίσει το ΝΑΤΟ να επέμβει, τότε πολύ δύσκολα η Ελλάδα μπορεί να μείνει απ' έξω. Ηδη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο έχουν παραχωρηθεί και είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ για τη μεταφορά των στρατιωτικών δυνάμεων και των εξοπλισμών τους στο Κόσσοβο. Χτες μιλούσαν για ΝΑΤΟικές εφορμήσεις από το Λιτόχωρο και τη Σκύρο.

Ολα αυτά, καταλήγει η δήλωση της ΕΔΥΕΘ, και τα όσα συνέβησαν ενάντια στο κίνημα των Κούρδων, με την παράδοση του Α. Οτσαλάν, μας κάνουν να σκεπτόμαστε πως πρέπει να καταγγείλουμε και να αντιδράσουμε στις σχεδιασμένες επεμβάσεις, να αντισταθούμε, να συσπειρωθούμε μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο, που αύριο ίσως θα ακολουθήσει ο κίνδυνος της διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου".

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

Με χτεσινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων της συμπρωτεύουσας καταγγέλλει και καταδικάζει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τη γιγαντιαία επιχείρηση που προετοιμάζουν στην περιοχή του Κόσσοβου, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια αυτά.

"Τους καταγγέλλουμε, γιατί ενώ γνωρίζουν ότι το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, το λιμάνι, η περιοχή του Κιλκίς, του Λιτόχωρου έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο των Πολυεθνικών Δυνάμεων που κατά εκατοντάδες προωθούνται στην περιοχή του Κόσσοβου, αυτοί μένουν αδρανείς, απλοί θεατές.

Αυτή είναι η Ελλάδα τους στην Ευρώπη τους, ένα ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ που σπέρνει φωτιά και απερίγραπτα δεινά, που ετοιμάζονται να ανάψουν το φιτίλι που θα συμπαρασύρουν σε περιπέτειες όλη την περιοχή". Και η ανακοίνωση καταλήγει:"Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί το λαό σε επαγρύπνηση, η υποκρισία τους δεν έχει όρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ