Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Θα ξαναβομβαρδίσουν οι ΗΠΑ το Σουδάν;

ΧΑΡΤΟΥΜ.-

Θα ξαναβομβαρδίσουν οι ΗΠΑ το Σουδάν; "Πολύ πιθανό" απάντησαν χτες αξιωματούχοι της στρατιωτικής κυβέρνησης του στρατηγού Ελ Μπασίρ, σχολιάζοντας νεότερη έκθεση της CIA που αναφέρει πως το καθεστώς του Χαρτούμ κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής.

Εκπρόσωπος του σουδανικού στρατού, ο αντιστράτηγος Οσμάν Γιασίν, δήλωσε χτες πως οι πυραυλικές επιθέσεις της Ουάσιγκτον τον περασμένο Αύγουστο στο Σουδάν ήταν μόνο μία σειρά από παρόμοιες ενέργειες των ΗΠΑ κατά της χώρας του, επειδή, όπως ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος, το Σουδάν "δεν τίθεται στην τροχιά της πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ".

Σύμφωνα με το "Ασοσιέιτεντ Πρες", έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας με ημερομηνία 9 του Φλεβάρη, υποστηρίζει ότι το Σουδάν αλλά και άλλες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη, το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν, η Συρία και η Ινδία, είναι χώρες που προμηθεύονται όπλα από τη Ρωσία, την Κίνα και τη ΛΔ Κορέα. "Αυτές οι κατηγορίες μπορούν να είναι νέα πρόφαση για την εξαπόλυση νέων επιθέσεων" υποστήριξε ο Γιασίν, σύμφωνα τουλάχιστον με δηλώσεις του στην αραβόφωνη εφημερίδα "Αλ Ράι αλ Αμ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ