Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αρχισε η απόβαση

Σε μόνιμο ορμητήριο ενός στρατού μακελάρηδων των λαών των Βαλκανίων μετατρέπεται η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αποβατικές επιχειρήσεις για την προώθηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο μέσω της ΠΓΔΜ, είναι πλέον καθημερινό γεγονός στο αεροδρόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ και η παραλία του Λιτόχωρου ήδη στρατοκρατείται.

Οι λιγοστές σχετικά στρατιωτικές δυνάμεις που προωθούνταν από τις αρχές του έτους γίνονται όλο και πολυπληθέστερες, ενώ από προχτές, λίγο πριν τις τελευταίες εξελίξεις για το Κοσσυφοπέδιο, αεροδρόμιο και λιμάνι, από εμπορικά και επιβατικά κέντρα, έχουν μετατραπεί σε κόμβους μαζικής μεταφοράς ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων (αγγλικών, γαλλικών, ιταλικών, αμερικανικών αλλά και ελληνικών) ανώτατων αξιωματικών, πεζοναυτών, αρμάτων μάχης κλπ.

Χτες, μετά το μεσημέρι, κατέπλευσε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, το οποίο μετέφερε 130 οχήματα, οπλισμό και 250 άνδρες. Προηγουμένως στο αεροδρόμιο έφτασαν έξι αγγλικά μεταγωγικά και δύο γαλλικά, τα οποία μετέφεραν αξιωματικούς και στρατιωτικά οχήματα.

Αγνωστο παρέμενε μέχρι και χτες αργά το βράδυ, πότε θα επιχειρούνταν η απόβαση στο Λιτόχωρο των 2.500 - 3.000 Αμερικανών πεζοναυτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή των κατοχικών ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που προβλέπεται να εισβάλουν στο Κόσοβο. Η δύναμη των Αμερικανών πεζοναυτών βρίσκεται συγκεντρωμένη σε 3 μεταγωγικά πλοία που έπλεαν σε απόσταση 75 μιλίων νοτιοανατολικά των ακτών της Πιερίας, περιμένοντας το σήμα για την απόβαση στο Λιτόχωρο.

Προχτές το βράδυ είχε γίνει γνωστό από το ελληνικό ΓΕΣ ότι οι Αμερικανοί θα αποβιβάζονταν χτες το πρωί. Χτες, όμως, από το σύνολο των αρχών (στρατιωτικών, λιμενικών, αστυνομικών) της περιοχής δηλωνόταν στους δημοσιογράφους ότι μόνο οι Αμερικάνοι ξέρουν πότε ακριβώς θα κάνουν την απόβαση και μέχρι τότε οι ελληνικές αρχές θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την παροχή των διευκολύνσεων που έχουν ζητηθεί.

Από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και χτες, στην παραλία που πρόκειται να γίνει η απόβαση, βρίσκονται Ελληνες φαντάροι με βασική αποστολή να φυλάνε τις 9 γαλανόλευκες χημικές τουαλέτες που στήθηκαν από την 24η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων που εδρεύει στο Λιτόχωρο, προκειμένου να καλυφθούν οι "άμεσες" ανάγκες των "υπερασπιστών" της ειρήνης στα φλεγόμενα Βαλκάνια. Από την ταξιαρχία, πάντως, έγινε καθαρό πως μόλις δοθεί το σήμα για την απόβαση η ευρύτερη περιοχή θα αποκλειστεί, έτσι που στην περιοχή να κινούνται απρόσκοπτα μόνο τα αμερικανικά στρατεύματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόμβος» ΑμερικανοΝΑΤΟικών για το «καζάνι που βράζει» σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα (2021-12-03 00:00:00.0)
Υπό κατοχή ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία (2000-05-19 00:00:00.0)
Παραδόθηκε πάλι στους φονιάδες των Βαλκανίων το ελληνικό έδαφος (2000-03-20 00:00:00.0)
Ηρθαν πάλι οι φονιάδες (2000-03-20 00:00:00.0)
Ο ελληνικός λαός να ξεσηκωθεί! (2000-03-19 00:00:00.0)
Πάνε και έρχονται οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες (1999-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ