Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
61 νεκροί σε πτώση αεροσκάφους

ΠΕΚΙΝΟ. -

Τουλάχιστον 61 είναι οι νεκροί από το χτεσινό αεροπορικό δυστύχημα στη νοτιοανατολική Κίνα, του οποίου οι αιτίες παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua το αεροσκάφος ήταν ένα Τουπόλεφ 164, με 50 επιβάτες και 11 πλήρωμα, εκ των οποίων ουδείς επέζησε της συντριβής. Η πτώση του σκάφους έγινε σε ένα χωράφι στις 4:20 χτες τοπική ώρα, καθώς εκτελούσε την πτήση προς την πόλη Ουενζού, νότια της Σαγκάης.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με νοσοκομειακά έφτασαν στον τόπο της πτώσης και έδωσαν βοήθεια σε "τραυματίες", προφανώς αναφερόμενο σε πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος. Ενας αυτόπτης είπε ότι το μοιραίο αεροσκάφος "πήρε φωτιά" μετά την πτώση του και ακολούθησαν μεγάλες εκρήξεις, προφανώς από τα καύσιμά του.

Τουλάχιστον ένας χωρικός τραυματίστηκε σοβαρά από τα συντρίμμια και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως δήλωσε στο "Ασοσιέιτεντ Πρες" τηλεφωνικά Κινέζος αξιωματούχος.

Υπάρχει αυξημένη αεροπορική κίνηση στην Κίνα αυτές τις μέρες λόγω του τέλους των εορτασμών για το Σεληνιακό Νέο Ετος, που άρχισε στις 16 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, η China Southwest Airlines, ενημερώθηκε από αξιωματούχους για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, το αεροσκάφος ήρθε σε επαφή με πύργο ελέγχου για τελευταία φορά, όταν βρισκόταν στα 1.000 μέτρα, μετά έχασε ύψος πέφτοντας στα 700 και μετά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ