Τρίτη 2 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ '99
Μέχρι τις 31 του Μάρτη οι αιτήσεις των ετεροδημοτών

Στον τόπο διαμονής τους μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις Ευρωεκλογές του Ιούνη, οι ετεροδημότες. Ηδη από χτες μέχρι και τις 31 του Μάρτη,οι ετεροδημότες μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, στον οικείο δήμο ή κοινότητα και στην οικεία νομαρχία, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο που επιθυμούν να ψηφίσουν. Ετσι, θα συμπεριλαμβάνονται στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών.Σχετική ένδειξη "ετεροδημότης" θα αναγράφεται και στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου ή κοινότητας, όπου είναι γραμμένοι, προκειμένου να αποφευχθεί διπλοψηφία.

Στην υπεύθυνη δήλωση ο ετεροδημότης πρέπει να δηλώσει:

  • τον νομό, δήμο ή κοινότητα και ενορία, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι γραμμένος.
  • τον νομό, τον δήμο ή κοινότητα, το δημοτικό διαμέρισμα, την ενορία και διεύθυνση διαμονής. Επίσης, πρέπει να προσδιορίσει αν διαμένει μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο όπου επιθυμεί να ψηφίσει.
  • Μαζί με τη δήλωση, ο ετεροδημότης πρέπει να υποβάλει φωτοαντίγραφο του εκλογικού του βιβλιαρίου.

Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί και από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Στα τέλη Απρίλη, κάθε ετεροδημότης πρέπει να φροντίσει να πληροφορηθεί εάν όντως είναι εγγεγραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, στα τηλέφωνα: 1561 για τη Νομαρχία Αθηνών και 1207 για την υπόλοιπη Αττική και Ελλάδα. 'Η επικοινωνώντας με τις κατά τόπους νομαρχίες, τους δήμους ή κοινότητες. Εξάλλου, πίνακες με τα εκλογικά τμήματα και τους εκλογείς ετεροδημότες θα αναρτηθούν στις νομαρχίες, τους δήμους και σε δημόσιους χώρους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί δεν περιλαμβάνονται στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών.

Να σημειώσουμε πως οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης,νοούνται ως μία εκλογική περιφέρεια ο καθένας. Κατά συνέπεια ο πολίτης που είναι γραμμένος σε εκλογικούς καταλόγους δήμου ή κοινότητας της Β' Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών και διαμένει στην Α' Εκλογική Περιφέρεια, δε θεωρείται ετεροδημότης και θα ψηφίσει μόνο στη Β' Εκλογική Περιφέρεια. Οσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση απευθείας στη Νομαρχία Αθηνών.

Οσοι διαμένουν στον Δήμο Αθηναίων, μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις, από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.,στα παρακάτω κέντρα της Νομαρχίας: Παγκράτι,1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία (Σπ. Μερκούρη 20). Λόφος Σκουζέ,144ο και 163ο Δημοτικά Σχολεία (Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου). Κυψέλη,27ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία (Χιλιανδρίου και Κασταλίας). Κέντρο Αθήνας,στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Νομαρχίας Αθηνών (Σολωμού 43 και Πατησίων). Κεντρικό Κατάστημα Νομαρχίας Αθηνών (Κηφισίας 125 - 127).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ