Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα ένταση στις σχέσεις Σερβίας - Μαυροβουνίου;

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Περαιτέρω ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις Σερβίας - Μαυροβουνίου αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να καταργήσει απαιτούμενα έγγραφα για τη χορήγηση βίζας σε αλλοδαπούς.

"Το Μαυροβούνιο είναι ανοιχτή και δημοκρατική πολιτεία. Δε χρειαζόμαστε τεχνητούς φραγμούς με τον κόσμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νόβακ Κιλιμπάρδα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η απόφαση ελήφθη αφού πάρθηκαν υπόψη οικονομικοί παράγοντες και κυρίως η ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων ξένων τουριστών στο Μαυροβούνιο.

Η χτεσινή κυβερνητική απόφαση επιτρέπει στους ξένους τα ταξίδια στο Μαυροβούνιο δίχως βίζα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τουτέστιν από 15 του μήνα έως 15 του Οκτώβρη. Υπάρχουν ωστόσο φήμες ότι η απόφαση αυτή δε θα έχει τελικώς ημερομηνία "λήξης"... Πάντως, είναι γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται σε αντιπαράθεση με τους αυστηρούς ομοσπονδιακούς κανονισμούς που περιορίζουν σημαντικά τον αριθμό των ξένων που επιθυμούν να εισέλθουν στη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας. Ετσι, θεωρείται πιθανή η αντίδραση της Σερβίας, η οποία θα συνεχίσει να ζητεί βίζες από όσους ξένους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν από το Μαυροβούνιο προς τη Σερβία και ιδιαίτερα προς το Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ