Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόνιμο ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα

Γενικεύονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε στρατιωτικό ορμητήριο. Σήμερα αναμένεται να καταπλεύσουν εκ νέου αρματαγωγά πλοία που μεταφέρουν επιπλέον ΝΑΤΟικές δυνάμεις, οι οποίες θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες στην ΠΓΔΜ. Χτες και προχτές, υπήρξε προσωρινή παύση των αποβατικών επιχειρήσεων που θα εξελίσσονται στην περιοχή τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες. Η στρατιωτική παρουσία όμως παρέμενε αισθητή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, αφού οι δυνάμεις σχεδιασμού και υποδοχής των εκστρατευτικών σωμάτων συνέχισαν να κινούνται στους χώρους.

Κόντρα στην προσπάθεια ύπνωσης του λαού, που μεθοδεύεται από παντού, προκειμένου οι φονιάδες να περάσουν ανενόχλητοι για να υλοποιήσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη γειτονική χώρα, ολοένα και περισσότεροι άρχισαν να κατανοούν τους κινδύνους που κρύβει η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε μόνιμο ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα σχεδιάζεται να γίνουν αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά, προκειμένου να διατρανωθεί η θέληση του λαού για ειρήνη και φιλία με τους γειτονικούς λαούς. Την Τετάρτη 10 Μάρτη οργανώνεται πικετοφορία στο Δήμο Σταυρούπολης με πρωτοβουλία της ΚΟΒ του ΚΚΕ. Θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία Ελευθερίας της Ανω Ηλιούπολης.

Τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο και βάση εξόρμησης των Αμερικανών προς τις γειτονικές χώρες, καταγγέλλουν και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι άνθρωποι που έζησαν τη βαρβαρότητα του πολέμου και για άλλη μια φορά βλέπουν τους ιμπεριαλιστές να κομματιάζουν τη γη σε σφαίρες επιρροής, θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδους τους λαούς.

Τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια καταδικάζει και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος του ΑΠΘ, σημειώνοντας παράλληλα πως θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση και πλήρη ετοιμότητα για να απαντήσει αγωνιστικά μαζί με το λαό και όλη τη νεολαία που αντιστρατεύεται τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. "Η εμπλοκή της Ελλάδας στη δολοφονική επίθεση που προετοιμάζει το ΝΑΤΟ κατά του σερβικού λαού είναι αναμφισβήτητη. Αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο επικίνδυνη και υποτελής είναι αυτή η κυβέρνηση. Δεν αποτελεί παρά ένα τσιράκι των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Η χρησιμοποίηση της χώρας ως γέφυρας μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων, η χρήση των βάσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα και η αποδοχή της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτική δύναμη, καθιστούν τον ελληνικό λαό όμηρο των εγκληματικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού. Καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός", αναφέρεται στο ψήφισμα των φοιτητών που καταλήγει τονίζοντας: "Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Θα παλέψουμε για τη δημιουργία ισχυρού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κολαούζων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ