Κυριακή 14 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν την Τετάρτη οι οικοδόμοι

Απεργούν την Τετάρτη, 17 Μάρτη, οι οικοδόμοι όλης της χώρας, με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.Οι οικοδόμοι Αθήνας - Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, τονίζοντας πως "όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την αντιμετώπιση της αντεργατικής λαίλαπας που απειλεί να κομματιάσει το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων, να ξεριζώσει κάθε κύτταρο της κοινωνικής ασφάλισης".

Οι οικοδόμοι αγωνίζονται για: Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, σταθερή απασχόληση, επιβίωση των ανέργων. Επαναφορά του συντελεστή υπολογισμού των ενσήμων στις οικοδομές στα 1,5 ένσημα ανά τετραγωνικό μέτρο. Σύνταξη στα 55. Αύξηση των συντάξεων. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Νομοθέτηση 7ωρου - 35ωρου με πλήρεις αποδοχές. Αύξηση στα μεροκάματα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των φορολογικών βαρών στην κατοικία. Ελεγχο κερδών και τιμών σε όλο το κύκλωμα της παραγωγής της οικοδομής και των κατασκευαστών (γη, υλικά, τιμές αγοράς κατοικίας). Εξασφάλιση στον ΟΕΚ οικονομικών δυνατοτήτων για συνεχή παραγωγή κατοικιών, σύμφωνα με τις ανάγκες και χορήγηση στεγαστικών δανείων με βελτίωση των όρων χορήγησής τους.

Στην απεργία και στη συγκέντρωση καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής.Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι "η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια σε όλο το φάσμα των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας, ενάντια στο βιοτικό μας επίπεδο συνεχίζεται". Τονίζει πως "τα ανατριχιαστικά τους σχέδια μπορούμε να τα αποτρέψουμε, αρκεί κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - συνοδοιπόρων τους, να αντιτάξουμε το δικό μας πανεργατικό παλλαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ