Κυριακή 14 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Κιλελέρ συνεχίζεται ο αγώνας της αγροτιάς

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή, την ερχόμενη Κυριακή 21 του Μάρτη

Στον τόπο αγώνα και θυσίας των Θεσσαλών κολίγων θα συναντηθούν την Κυριακή 21 Μάρτη, οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, για να τιμήσουν την 89η επέτειο του Κιλελέρ και να δώσουν συνέχεια στον δίκαιο αγώνα τους.Στο χρόνιο αγώνα, που ξεκίνησε το 1910 ενάντια στους τσιφλικάδες και συνεχίζεται στις μέρες μας από τους μικρομεσαίους αγρότες κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που από τη μια εξυπηρετεί τα μεγαλοαφεντικά του κεφαλαίου και από την άλλη τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Μαζική και δυναμική αναμένεται η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών στον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.Αλλωστε, οι αγρότες των "μπλόκων" της Εθνικής Οδού είχαν ανανεώσει το αγωνιστικό "ραντεβού" τους στο Κιλελέρ από τις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, λίγο πριν από την αποχώρηση των τρακτέρ. Ετσι, την επόμενη Κυριακή οι αγρότες - για μια ακόμα φορά - θα στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων και να γιγαντώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων και συγκεκριμένων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.

Και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι σίγουρο πως η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΠΑΣΕ για αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ και θα "γυρίσει την πλάτη" στην κυβερνητική "φιέστα" που διοργανώνει, μια βδομάδα μετά, στις 28 Μάρτη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας. Γιατί σε αυτόν το γιορτασμό - "παρωδία" θα σπεύσουν να παρευρεθούν κάμποσοι κυβερνητικοί επίσημοι και αρκετοί "παρατρεχάμενοί" τους, ανάμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.Κι η "φιέστα" αυτή θα στηθεί ξανά σε μια προσπάθεια να "απονευρωθεί" ο γιορτασμός του Κιλελέρ, με υποσχέσεις και ευχολόγια, να ξεχαστεί το νόημα της θυσίας των κολίγων, να αποσυνδεθεί το "τότε" από το "τώρα", να αποπροσανατολιστεί ο αγροτικός κόσμος και να σταματήσουν οι αγώνες του, για να μην ξεκληριστεί από τη γη του και για ν' ανατρέψει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα.

Η Πανθεσσαλική έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αγώνες της αγροτιάς θα συνεχίζονται όσο αυτά τα προβλήματα θα παραμένουν άλυτα. Τα αιτήματα που προβλήθηκαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων δεν ικανοποιήθηκαν. Με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, οι αγρότες θα ξαναθέσουν τα αιτήματα που αφορούν στην εξασφάλιση εισοδήματος, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην κατασκευή έργων υποδομής, στην ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών και στην κατάργηση της τοκογλυφίας της Αγροτικής Τράπεζας, στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε παραγωγική, συνεταιριστική βάση προς όφελος της αγροτιάς κι όλου του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, θα απαιτήσουν την κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών της ΕΕ, που θέτουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας στους παραγωγούς και των επιταγών της "Ατζέντας 2000" που έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, τη συντριπτική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ