Κυριακή 14 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στάσεις εργασίας από αύριο στις συγκοινωνίες

Χωρίς μπλε λεωφορεία θα μείνει αύριο η Αθήνα, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ., ενώ από μεθαύριο Τρίτη, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ κήρυξαν τις ώρες αυτές 4ωρη στάση εργασίας, με παράλληλη σύγκληση της γενικής τους συνέλευσης, στο θέατρο "Ακροπόλ", με σκοπό να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που πρόσθεσε στις εργασιακές τους σχέσεις η ψήφιση του αντισυγκοινωνιακού - αντεργατικού νόμου 2669/98 της κυβέρνησης.

Τα στελέχη της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) στην αυριανή γενική συνέλευση του κλάδου θα καταθέσουν πρόταση για την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων, με κεντρικά αιτήματα: Τη συγκρότηση ενιαίου και δημόσιου φορέα αστικών συγκοινωνιών και την υπογραφή ΣΣΕ 1999 με ουσιαστικές αυξήσεις και διαμόρφωση κανονισμού ωρών εργασίας, που θα κατοχυρώνει τον οδηγό και δε θα τον κάνει γυρολόγο στο Λεκανοπέδιο για να πιάσει δουλιά. Σημειώνεται ότι τα στελέχη της ΔΑΣ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλιάς, ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία στην τελευταία τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν κανονικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν κηρύξει σε προηγούμενη συνέλευση. Το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στα τρόλεϊ, περιλαμβάνει καθημερινές στάσεις εργασίας, με απαρχή μεθαύριο Τρίτη, τις ώρες 6 - 9 π.μ. και 5 - 8 μ.μ. Την Τετάρτη, 17 του Μάρτη, από 6 - 9 π.μ., 1 - 4 μ.μ. και 7 - 10 μ.μ.. Την Πέμπτη, 18 του Μάρτη, από 11 π.μ. - 5 μ.μ. και σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης. Την Παρασκευή, 19 του Μάρτη, 6 - 9 π.μ. και 5 - 9 μ.μ.

Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, αντιδρούν στην επιχειρούμενη εφαρμογή των νέων αντεργατικών κανονισμών εργασίας με τα εξοντωτικά ωράρια για τους οδηγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ