Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΣΜΟΤΕ
Προσλήψεις με "φωτογραφικές" διατάξεις

Πλυντήριο νομιμοποίησης εκατοντάδων εργαζομένων που έχει "δανειστεί" από άλλες εταιρίες στήνει η ΚΟΣΜΟΤΕ, με την προκήρυξη 344 θέσεων μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Με ένα διαγωνισμό, που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, η θυγατρική του ΟΤΕ, ανοίγει το παράθυρό της για να προσλάβει τους εργαζόμενους που έχει δανειστεί από εταιρίες όπως η ΤΤS (θυγατρική της "Τέλενορ"), η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η "01 Πληροφορική), ο ΑΝΤ1 κλπ. και ταυτόχρονα εισάγει στον ΟΤΕ νέα εργασιακά εκσυγχρονιστικά ήθη, που βάλλουν ευθέως κατά των εργατικών δικαιωμάτων και τις κατακτήσεις του κλάδου.

Επικαλούμενη την αναγκαιότητα της εμπειρίας για τις 253 από τις 344 θέσεις εργασίας και απαιτώντας για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θέσεων - ακόμα και για τους πωλητές - προϋπηρεσία ενός έτους σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στην ουσία φωτογραφίζει αυτούς που έχει "δανειστεί" και απασχολεί.

Παράλληλα όμως - και επειδή έχουν γνώση οι φύλακες - εκβιάζει ανοιχτά τους υποψήφιους, αφού η σύμβαση γίνεται για ένα χρόνο και θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, μόνο αν οι εργαζόμενοι αυτοί δείξουν την απαιτούμενη πίστη και αφοσίωση στον εργοδότη τους.

Με δήλωσή του στο "Ρ" ο Ν. Σιτζάνης, στέλεχος της ΕΣΚ - ΟΤΕ,καταγγέλλει τις παράνομες προσλήψεις στην ΚΟΣΜΟΤΕ και καλεί την ΟΜΕ - ΟΤΕ να μη σιωπήσει. "Η προκήρυξη με τα δήθεν προσόντα που απαιτεί, αποτελεί φωτογραφική διάταξη, για όσους "δανεικούς" που εργάζονται σήμερα στην ΚΟΣΜΟΤΕ απ' άλλες εταιρίες. Οι θέσεις, οι ειδικότητες και η εμπειρία ενός έτους που απαιτεί, παραπέμπουν σχεδόν στο σύνολό τους, μόνο σε εργαζόμενους σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, η ΚΟΣΜΟΤΕ χρησιμοποιείται ως προπομπός για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στον ΟΤΕ, αφού οι προσλήψεις γίνονται με ατομικές συμβάσεις ενός χρόνου που θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με βάση "την αφοσίωσή τους στην εργασία και με την ικανότητα επικοινωνίας με τους προϊσταμένους τους...". Αν κριθούν αρνητικά, θ' απολύονται αυτοδίκαια χωρίς καμιά αποζημίωση, ενώ οι αποδοχές τους και οι όροι θα καθορίζονται με ατομική σύμβαση εργασίας. Η ΟΜΕ - ΟΤΕ έχει υποχρέωση αντί να κομπορρημονεί, να παρέμβει και να υπερασπίσει τις εργασιακές σχέσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το δικαίωμα να συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι και στο χώρο των θυγατρικών του ΟΤΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μια μετάθεση στη θυγατρική καταργήθηκε ό,τι ήταν κατακτημένο(2002-12-22 00:00:00.0)
Εξαγόρασε την αλβανική εταιρία κινητών(2000-05-17 00:00:00.0)
Χάνει μερίδιο, αλλά αυξάνει τα κέρδη...(1999-09-01 00:00:00.0)
Ρουσφέτια και "δανεικοί" υπάλληλοι από ιδιωτικές εταιρίες!(1999-02-12 00:00:00.0)
Υπονομεύονται τα συμφέροντα του ΟΤΕ(1998-06-12 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ΚΟΣΜΟΤΕ(1998-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ