Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκη της ΟΝΕ, ήττα για τα λαϊκά συμφέροντα

Οι εργαζόμενοι "χαμηλής ειδίκευσης" και οι πρωτοδιοριζόμενοι, δηλαδή ένα σημαντικότατο τμήμα των εργαζομένων, είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν πρώτοι το τίμημα των επιπτώσεων του ΕΥΡΩ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό χτεσινό ρεπορτάζ της "Καθημερινής", ακόμα και για μια βραδεία μείωση του ποσοστού ανεργίας, οι πραγματικοί μισθοί πρέπει να υποστούν αισθητή μείωση.

Κι όμως, την ίδια στιγμή, ο Κ. Σημίτης και η κυβερνητική προπαγάνδα επιμένουν να δημαγωγούν και να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό ότι η ένταξη στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ θα σημάνει την έναρξη μιας "καλύτερης εποχής" και θα οδηγήσει σε "καλύτερες μέρες για όλους". Ενώ είναι ολοφάνερο, σε όσους δεν εθελοτυφλούν, ότι η ένταξη στην ΟΝΕ σημαίνει "λάκκος με τα φίδια" για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές σημαίνει νίκη της ΟΝΕ και των πολυεθνικών και ήττα των λαϊκών συμφερόντων. Αυτό πρέπει να 'χουν κατά νου οι εργαζόμενοι, αναλογιζόμενοι επιπλέον πόσο έχει χειροτερέψει η κατάστασή τους τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ