Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... με αμερικανονατοϊκή σφραγίδα

"Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο δεν είναι ειρηνική επιχείρηση, όπως ξεδιάντροπα προσπαθεί η κυβέρνηση να την παρουσιάσει", υπογράμμισε ο Δ. Γόντικας, προχτές στη Θεσσαλονίκη. Και συνέχισε: "Είναι επιχείρηση κατοχής. Είναι εισβολή ληστών, με το πιστόλι στο χέρι, για να εξαναγκάσουν σε υποταγή τη Σερβία. Για να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κόσσοβο είναι το πρόσχημα. Οι ίδιοι προκάλεσαν αυτή την εστία έντασης και τώρα την εκμεταλλεύονται, για να εδραιώσουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Απροκάλυπτα πια στέλνουν τελεσίγραφα στους λαούς...

Οι Αμερικανοί θέλουν να εδραιώσουν τη θέση τους στην περιοχή των Βαλκανίων, για να μπορούν να ελέγχουν όλα τα περάσματα και προς την Κεντρική Ευρώπη και προς τον Καύκασο και προς τη ΝΑ Ασία.

Το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με την υποταγή ή τη διάλυση των κρατών και την αλλαγή συνόρων. Αυτό το έγκλημα συντελείται σήμερα στα Βαλκάνια. Από δω και ο κίνδυνος ενός πολέμου...".

Ποιος διαφωνεί, αλήθεια, με τις εκτιμήσεις αυτές; Ποιος μπορεί να αντιτάξει, ακόμη και στο ελάχιστο, αξιόπιστα στοιχεία που να οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ