Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Να μη μετατραπεί σε κυβερνητικό παραμάγαζο

Δήλωση του Μάκη Κοψίδη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλους του ΕΣΡ

Να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, αλλά και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων στη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τονίζει σε δήλωσή του ο Μάκης Κοψίδης,υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι η κυβέρνηση δε θα πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, όπως συμβαίνει σήμερα. Με αφορμή την απόφαση του Ε Τμήματος του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η σύνθεση και συγκρότηση του ΕΣΡ, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΕΣΡ σε δήλωσή του επισημαίνει τις θέσεις του ΚΚΕ. Ως γνωστόν η επταμελής σύνθεση του Ε Τμήματος του ΣτΕ κατά πλειοψηφία έκρινε ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ, και ειδικά η υπόδειξη των μελών του από τα κόμματα, είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας για τη μη συμμετοχή του κόμματός του στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η υπόθεση παραπέμπεται για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ο Μάκης Κοψίδης στη δήλωσή του υπογραμμίζει:

"1ον) Οσοι θέλουν να μη συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν επιθυμούν τίποτε περισσότερο από το να συμβάλουν στη μετατροπή του ΕΣΡ σε κυβερνητικό παραμάγαζο, που θα βοηθά να δρουν ανενόχλητα τα μονοπώλια που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ".

"2ον) Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι στο ΕΣΡ πρέπει να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και συνεπώς και το ΔΗΚΚΙ".

"3ον) Στη συγκρότηση του ΕΣΡ θα πρέπει να συμμετέχουν και αρμόδιοι φορείς, όπως ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΘΑ κλπ." και

"4ον) Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που ισχύει και στη σημερινή σύνθεση του ΕΣΡ, αφού η κυβέρνηση διορίζει την πλειοψηφία των μελών του. Δηλαδή τα 5 στα 9 μέλη του ΕΣΡ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ