Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Στραγγαλίζεται" οικονομικά ο ΟΠΕ

Πολύωρη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου υπαλλήλων στονΟργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Χ. Κατσώτη, Γ. Αδάμ και Κ. Αναστασάκο,μετά από σχετική πρόσκληση του Συλλόγου, η οποία έχει σταλεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα - χωρίς κανένα άλλο να ανταποκριθεί μέχρι στιγμής - προκειμένου να τους εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και κατά συνέπεια και οι εργαζόμενοι.

Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις για τον ΟΠΕ, προοιωνίζονται άσχημες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ενέκρινε επιχειρησιακό σχέδιο - που δε συζητήθηκε καν στο ΔΣ του Οργανισμού - που προβλέπει σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης του ΟΠΕ από τον προϋπολογισμό έως το 2000 οπότε και θα μηδενιστεί! Ταυτόχρονα προβλέπει και μείωση των υπαλλήλων, που ήδη είναι 180 λιγότεροι απ' όσους προβλέπει ο κανονισμός!

Την ίδια στιγμή το υπουργείο απαιτεί προκλητικά τη συνέχιση του κοινωνικού έργου του ΟΠΕ και του ρόλου του ως θεσμοθετημένου συμβούλου του κράτους επί θεμάτων εξαγωγών, ενώ προτείνει να αναζητηθούν οι πόροι για τη λειτουργία του σε κοινοτικά προγράμματα και στους... μικρομεσαίους επιχειρηματίες!

Το Σωματείο κατήγγειλε τέλος, ότι οι διαμαρτυρίες τους και οι προτάσεις τους αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από τους αρμόδιους.

Από την πλευρά του ο Χ. Κατσώτης εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ με την πολιτική που καταργεί ό,τι το δημόσιο και το κοινωνικό, τονίζοντας: "Πιστεύουμε ότι ο δημόσιος τομέας έπαιξε και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Ο ΟΠΕ μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο και στην κατεύθυνση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με τη δράση και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου που η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει. Οι χαμένοι και σ' αυτή την περίπτωση θα είναι οι εργαζόμενοι που απαιτείται να αγωνιστούν για να αποτρέψουν δυσμενείς εξελίξεις".

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να εισακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους, ενώ σε κάθε περίπτωση θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Επίδειξη της αλαζονείας της έκανε η διοίκηση του ΟΠΕ, αρνούμενη να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης αφού αυτή απλά εφαρμόζει νόμους! Ο Χ. Κατσώτης δήλωσε επ' αυτού: "η συμπεριφορά αυτή είναι αχαρακτήριστη, προφανώς η διοίκηση φοβάται την αντιπαράθεση, γνωρίζοντας ότι η πολιτική που υπηρετεί είναι εγκληματική και τα αιτήματα των εργαζομένων δίκαια".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο «εργαλείο» στην υπηρεσία των μονοπωλίων (2014-02-07 00:00:00.0)
Παγκοσμιοποιημένες μπίζνες στη Βραζιλία (2007-07-06 00:00:00.0)
Τους "έτσουξε" η αλήθεια (1997-07-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-04-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ