Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους "έτσουξε" η αλήθεια

Με ασφαλιστικά μέτρα απάντησαν ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και ο εκπρόσωπός του Ιω. Τζεν στην καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων στις 17 - 2 - 97 για περικοπή πέντε ωρών από το μισθό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Γ. Παπαστεργιόπουλου.Χτες συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτησή τους, που στρεφόταν εναντίον τόσο του προαναφερόμενου συνδικαλιστή, όσο και των συναδέλφων του Αθ. Σιδηρόπουλου, Μιχ. Παυλάκου, Δημ. Μάντακα και Αγγ. Ιωαννάτου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΣΥΟΠΕ) είχε με ανακοίνωσή του καταδικάσει την περικοπή των πέντε ωρών, χαρακτηρίζοντάς την ως "ενέργεια που στοχεύει στην καθυπόταξη των συνδικαλιστών στις ορέξεις του κ. Τζεν". Επίσης, έκανε λόγο για "εξαπάτηση των πολιτικών προϊσταμένων του Ιω. Τζεν, ώστε να ανανεώσουν τη θητεία του", "κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος" κλπ.

Από την πλευρά των αιτούντων εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος Τύπου του ΟΠΕ Κ. Τζεβελέκος, που υποστήριξε ότι τα παραπάνω "είναι ψευδέστατα και συκοφαντικά". Είπε, ακόμα, ότι "ο κ. Τζεν επιτελεί εθνικό έργο"... Από τους συνδικαλιστές κατέθεσε ο Γ. Παπαστεργιόπουλος, που τόνισε ότι ο Ιω. Τζεν "θέλει να πλασάρει ψεύτικη εικόνα στους πολιτικούς του προϊσταμένους", αλλά και πως ακολουθείται "ζημιογόνα πολιτική στην οικονομική διαχείριση του ΟΠΕ". Σαν παράδειγμα ανέφερε την απευθείας ανάθεση έργου, το 1995, με προϋπολογισμό 350.000.000 δρχ.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ