Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κάποιος πρέπει να πληρώσει"

Απροκάλυπτη ομολογία του Μ. Σκουλάκη σε συνάντησή του με τους εργαζόμενους

"Κάποιος πρέπει να πληρώσει" δήλωσε "τσεκουράτα" ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης, όταν του τέθηκε το ζήτημα της αύξησης των νοσηλίων και η οικονομική εξόντωση των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός σε αντιπροσωπεία εργαζομένων που τον επισκέφθηκαν χτες για να γνωστοποιήσουν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Οι ίδιοι εργαζόμενοι λίγη ώρα πριν τη συνάντηση με τον υφυπουργό έκαναν μαζί με τους γιατρούς συγκέντρωση έξω από τον "Ευαγγελισμό".

Ο Μ. Σκουλάκης όταν αντίκρισε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων τους ρώτησε: "Γιατί εκφράζετε τη συμπαράστασή σας στους γιατρούς; Εκείνοι κάνουν απεργία για συνδικαλιστικούς λόγους και όχι για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας", ενώ επιχείρησε να τους πείσει ότι το νομοσχέδιο "για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ" θα βελτιώσει την κατάσταση στο χώρο της υγείας. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι είναι αντίθετοι με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και ότι είναι πεπεισμένοι ότι με την αύξηση των νοσηλίων θα "βουλιάξουν" τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μάταια ο υφυπουργός προσπάθησε να τους καθησυχάσει ότι δε θα πληρώσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς μετά από πίεση παραδέχτηκε ότι κάποιος "θα πληρώσει τη νύφη" και αυτός θα είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως λέει η ΕΙΝΑΠ. Αποκαλυπτική η αποστροφή του υφυπουργού: "Ωστόσο, πρέπει κάποιος να πληρώσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ