Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η υγεία είναι αγαθό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης των εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και διαμαρτυρίας για το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, έκαναν χτες το πρωί έξω από το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" εκπρόσωποι διαφόρων φορέων. Στον Ευαγγελισμό, που είχε γενική εφημερία, αντιμετωπίστηκαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.Μέλη των Συνδικάτων Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, διαδήλωσαν μαζί με τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού" για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας."Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι επιδότηση στην ολιγαρχία" και "Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή", ήταν τα βασικά συνθήματα.

"Αυταρχισμός και τρομοκρατία δίνουν νέα κέρδη στην ολιγαρχία" ήταν το σύνθημα - απάντηση στη συκοφαντία του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι", σε βάρος γιατρών του "Ευαγγελισμού". Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, κρατούσαν πλακάτ που καταδίκαζαν την πολιτική που ακολουθείται για την υγεία.

Ο Ηλ. Σιώρας με ντουντούκα καλούσε τους περαστικούς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. "Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία του ελληνικού λαού", φώναζε. Η υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Μέχρι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κι ας δεχτήκαμε επίθεση στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων".

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι διέλυσαν τη συγκέντρωση και χωρίστηκαν σε ομάδες για να μοιράσουν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου ενημερωτικά φυλλάδια της ΕΙΝΑΠ για τους λόγους που γίνεται η απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ