Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονιστική παράκρουση στο "Δαφνί"

Πληρώνουν τους μισθούς του προσωπικού του ψυχιατρείου με κονδύλια για τη μονάδα απεξάρτησης "18 Ανω"!

Το κλείσιμο της ανοιχτής εφημερίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από αύριο, αποφάσισαν οι γιατροί του ψυχιατρείου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι γιατροί του ψυχιατρείου οδηγήθηκαν σε αυτή την ενέργεια μετά την τελευταία κατάπτυστη απόφαση του υφυπουργού Ν. Χριστοδουλάκη να εξαιρέσει τα ψυχιατρεία απ' την κρατική επιχορήγηση της μισθοδοσίας και με την υπόδειξη να την καλύψουν απ' τα νοσήλια των ψυχασθενών.

Σιωπηρά αυτή η πολιτική πραχτική είχε εφαρμοστεί εδώ και τρία χρόνια. Ομως έφτασε στα έσχατα όρια και έτσι για το μήνα Ιούλη τα όποια χρήματα είχαν "συσσωρευτεί" απ' το νοσήλιο των κατατρεγμένων ψυχασθενών - που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία - εξανεμίστηκαν. Ούτε το υπουργείο Υγείας τον τελευταίο καιρό δεν είχε την ευαισθησία να δώσει το μισό του προβλεπόμενου νοσήλιου για τους άπορους ψυχικά άρρωστους.

Ετσι το ψυχιατρείο βρέθηκε στην ανάγκη να χρησιμοποιήσει - κακώς βέβαια - και τα 500 εκατομμύρια της μονάδας απεξάρτησης "18 Ανω" για την κάλυψη της μισθοδοσίας. Και να φανταστεί κανείς ότι ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας ανακοίνωσε με κομπασμό τα κονδύλια της επιχορήγησης για το "18 Ανω" πριν λίγο καιρό.

Με χτεσινή ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ψυχιατρείου καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου και του ψυχιατρικού χώρου γενικότερα. Επίσης, καλούν τους εφημερεύοντες εισαγγελείς να στέλνουν τις εισαγγελικές εντολές, όχι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, αλλά στους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων.

Τέλος, ζητούν από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχορηγήσουν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, να καλύψουν τις κενές θέσεις προσωπικού, να στηρίξουν τις νέες δομές αποκατάστασης και να ξαναδώσουν την ελπίδα στους γιατρούς και στους χιλιάδες ψυχικά πάσχοντες που βιώνουν με μεγάλη οδύνη την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την αναλγησία της πολιτείας και τον κίνδυνο της επιστροφής στη βαρβαρότητα του ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ