Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Επιλεκτικές καταγγελίες για ενορχηστρωμένη επίθεση

Μετά την ΟΣΠΑ και η διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" κάνει επίσημα λόγο για "ενορχηστρωμένη επίθεση" κατά του εθνικού αερομεταφορέα, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του ΕΟΤ, όχι, όμως και κατά της υπουργού Ανάπτυξης, που "άνοιξε" το θέμα για την ίδρυση ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας "τσάρτερ".

Με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΟΑ εκφράζει την έκπληξή της για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η εταιρία από τους "περιπλανώμενους ανά τα ΜΜΕ υπεύθυνους, αλλά και ανεύθυνους τουριστικούς "παράγοντες" και μάλιστα, παρουσία ηγετικών παραγόντων του τουρισμού" και επισημαίνει ότι η ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση κατά της εταιρίας, γεννά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό οι κρατικές ΟΑ και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο του... κράτους, καθώς η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ιδιωτικοποιήσεις στις αερομεταφορές, με απαρχή τη διάλυση της ΥΠΑ και τη σύσταση ανωνύμων εταιριών, ενώ έπεται και η μετοχοποίηση της ΟΑ, όπως άφησε να εννοηθεί σαφέστατα πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών. Σ' αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι εντάσσεται η "δυσφημιστική εκστρατεία" κατά του εθνικού αερομεταφορέα και της ΥΠΑ, αλλά και οι επίσημες δηλώσεις υπουργών για τη σύσταση ιδιωτικής εταιρίας "τσάρτερ". Και, σίγουρα, δεν είναι τυχαίο ότι σε προχτεσινό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ν. Σκουλάς και οι άλλοι συνομιλητές του, εμφανίστηκαν "νοσταλγοί" της εποχής του Ωνάση, που όλα δούλευαν... ρολόι στην ιδιωτική "Ολυμπιακή" και ήταν αδιανόητες οι "αναταράξεις" λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων! Είναι, συνεπώς, κάτι περισσότερο από αυτονόητο ότι στρώνεται μεθοδικά το έδαφος για τις ιδιωτικοποιήσεις και στο νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ