Κυριακή 28 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Αν ξέραμε τι θα πεί πολεμος... "

"...Αν ξέραμε τι θα πει πόλεμος, τότε, χωρίς ταλαντεύσεις, θ' αρχίζαμε την πιο θυελλώδη επανάσταση τον Ιούλη του 1914, για να τον εμποδίσουμε". Τα λόγια αυτά, ειπώθηκαν από τον αντιπρόσωπο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, σε ένα σοσιαλδημοκρατικό συνέδριο, που έγινε μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηταν ένα είδος αυτοκριτικής, που όμως - ανεξάρτητα της ειλικρίνειάς της - δεν μπορούσε με τίποτε να αναστήσει τα εκατομμύρια των νεκρών και των τραυματιών που θυσιάστηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Δυστυχώς, τα παραπάνω λόγια του αντιπροσώπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, που διατυπώθηκαν πριν από 80 περίπου χρόνια, είναι και πάλι επίκαιρα. Κι αυτό, γιατί η νέα εστία πολέμου, που άναψαν την περασμένη Τετάρτη στη Γιουγκοσλαβία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των "σοσιαλιστικών" και "σοσιαλδημοκρατικών" κυβερνήσεων, που αποτελούν πλειοψηφία - απειλεί να "κάψει" τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, μέχρι και να προκαλέσει το Γ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μόνο, που στο απευκταίο αυτό ενδεχόμενο είναι αμφίβολο, αν θα επιβιώσει το ανθρώπινο γένος, ώστε να μπορούν οι αντιπρόσωποι των κομμάτων αυτών - που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία - να κάνουν την όποια αυτοκριτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ