Κυριακή 18 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πρωτοβουλίες" υπό ΝΑΤΟική έγκριση

Επειδή πολλά και ανούσια είπε προχτές ο Κ. Σημίτης για το ρόλο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την "κρίση" (!) στη Γιουγκοσλαβία, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τι είπε μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρ. Κουκ, αναφερόμενος στο ρόλο της Ελλάδας.

"Ενας από τους πολύ θετικούς παράγοντες που αναδείχτηκε από την παρούσα κρίση στα Βαλκάνια είναι ο σημαντικός διπλός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. Μας μεταφέρει τις απόψεις της περιοχής και μας εκπροσωπεί ως μεσολαβητής με τις χώρες του ίδιου γεωγραφικού χώρου". Μάλιστα, ο γνωστός κολαούζος των ΗΠΑ δε δίστασε να εκφράσει τη "μεγάλη ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα να προωθήσει τη σταθερότητα και τη συνεργασία σε όλη την περιοχή".

Οταν, λοιπόν, η βρετανική κυβέρνηση, η φωνή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, εκφράζεται με τόσο θετικά λόγια για τις "πρωτοβουλίες" της κυβέρνησης Σημίτη, τις οποίες τόσο πολύ διαφημίζει, εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό από πού απορρέουν και ποιους σκοπούς υπηρετούν. Αλλωστε, ο ίδιος ο Κ. Σημίτης παραδέχτηκε προχτές ότι αυτές οι "πρωτοβουλίες" είναι σε συνεννόηση και συμφωνία με τους "ισχυρούς συμμάχους". Ας σταματήσει λοιπόν η επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού, με τις δήθεν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, όταν η κυβέρνηση είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ