Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρεμπέτικα και άλλα

"Πασατέμπος", "Γιατί με ξύπνησες πρωί", "Τρελλός τσιγγάνος", "Χωρίσαμ' ένα δειλινό", "Φτωχό κομπολογάκι μου" και πολλά ακόμη τραγούδια των Τσιτσάνη, Μητσάκη, Χιώτη, Καπλάνη, Παπαϊωάννου και άλλων σπουδαίων λαϊκών δημιουργών θα μας θυμίσει σήμερα (10.30μ.μ.) η Ιωάννα Γεωργακοπούλου,στη σκηνή της "Μαγιοπούλας" (Οδεμησίου 9, Καισαριανή). Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων σε μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές του ρεμπέτικου, ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του "Λαϊκή Στράτα" φιλοξενούν και τιμούν τη μεγάλη τραγουδίστρια με την 60χρονη παρουσία στο πάλκο και τη δισκογραφία.

  • Μια νεώτερη, αλλά σημαντική παρουσία του ρεμπέτικου, η Μαριώ από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει από σήμερα μέχρι και το Σάββατο τις εμφανίσεις της στην Αθήνα. Με την κόρη της Μαρίνα Κωνσταντινίδου και την Σοφία Εμφιετζή τραγουδά στις "Σειρήνες" (Αλεξάνδρας 89).
  • Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του "Ατενέουμ", για την καινούρια αίθουσα συναυλιών (Αδριανού 3, Θησείο), ο πιανίστας Μανώλης Παπασηφάκης,σήμερα (8.30μ.μ.) θα δώσει ρεσιτάλ με έργα Μπετόβεν, Σοπέν κ. α.
  • Με τραγούδια από τους δίσκους τους και άλλα αγαπημένα τους κομμάτια, οι"Μπλε" της Θεσσαλονίκης, εμφανίζονται σήμερα (11.30μ.μ.) θα δώσουν συναυλία, στο "Κάμελ" (Βουλιαγμένης 268, Αγ. Δημήτριος).
  • Η ομάδα "Κόραξ" σήμερα εμφανίζεται στο "8 Δυτικά" (Καβάλας 387, Αιγάλεω), με τραγούδια από τους δίσκους τους "Διάπλαση των παίδων" και "Ανήσυχα χρόνια" και καινούρια κομμάτια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ