Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
"Υψηλό το ηθικό" του γιουγκοσλαβικού στρατού

Δηλώσεις στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στην "Πολίτικα" του Βελιγραδίου για τις απώλειες του ΝΑΤΟ και την κατάσταση μετά από 35 μερόνυχτα βομβαρδισμών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ο στρατηγός - διοικητής του Γιουγκοσλαβικού Στρατού Ντράγκολιουμπ Οϊντάμπιτς δέχτηκε τον γενικό διευθυντή της εφημερίδας "Πολίτικα" του Βελιγραδίου την Τετάρτη, δίνοντάς του στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της γιουγκοσλαβικής αεράμυνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο στρατηγός και δημοσίευσε η "Πολίτικα" την Πέμπτη (29/4), ο στρατός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έχει καταρρίψει 46 ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, 6 ελικόπτερα, 8 μη επανδρωμένα σκάφη και 182 πυραύλους.

Ο στρατός, είπε ο Οϊντάμπιτς στον Χάτζι Ντράγκαν Αντιτς, κατάφερε να διαφυλάξει κατά το δυνατόν ανθρώπινες ζωές, να διατηρήσει κρίσιμες εφεδρείες, και παρά την ξεκάθαρη στρατιωτική υπεροχή του ΝΑΤΟικού πολεμικού μηχανισμού, δεν έχει καμφθεί: "Το ηθικό μας είναι ιδιαίτερα υψηλό", είπε.

Ο στρατηγός Οϊντάμπιτς είπε επίσης ότι οι επιθέσεις κατά αμάχων που καταγράφονται στη διάρκεια των βομβαρδισμών δεν είναι "τυχαίες": εξήγησε πως "αποσκοπούν στο να πλήξουν το ηθικό του στρατού και του πληθυσμού". Κάτι όμως που "δεν έχουν καταφέρει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ