Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Κατέρρευσε κτίριο λόγω βροχής

ΛΑΓΟΣ.-

Συνεχίζονταν, μέχρι αργά χτες, οι προσπάθειες ανάσυρσης τυχόν επιζώντων κάτω από τα ερείπια του διώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο κέντρο της νιγηριανής πρωτεύουσας, το βράδυ της Τετάρτης. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν, χτες, 3 νεκρούς και 5 επιζώντες, αλλά εκφράζονταν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης θα αυξηθεί.

Οι νιγηριανές αρχές δεν ήταν, ούτε χτες, σε θέση να δώσουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια του διώροφου κτιρίου, που κατέρρευσε στο κέντρο του Λάγος. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 120 εγκλωβισμένους, αλλά η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες εικασίες, το κτίριο κατέρρευσε λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή του, φαινόμενο ιδιαίτερα συνηθισμένο στη Νιγηρία, όπου δε γίνεται επαρκής έλεγχος στις διαδικασίες ανέγερσης του οποιουδήποτε οικήματος. Η νιγηριανή αστυνομία αναζητούσε, χωρίς επιτυχία μέχρι χτες, τον ιδιοκτήτη, αλλά και το μηχανικό που επέβλεπε την κατασκευή του μοιραίου κτιρίου, η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί.

Τη στιγμή της κατάρρευσης, άγνωστος αριθμός περαστικών είχε αναζητήσει καταφύγιο στο κτίριο, προκειμένου να αποφύγει την καταρρακτώδη βροχή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα νιγηριανών εφημερίδων, άλλα δύο κτίρια κατέρρευσαν, χτες, στο Λάγος, εξαιτίας της καταιγίδας και των κακοτεχνιών και, μάλιστα, από το ένα από αυτά ανασύρθηκαν 4 επιζώντες. Εντούτοις, δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση αυτών των δημοσιευμάτων, ούτε έγινε γνωστό αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες από τις δύο άλλες καταρρεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ