Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κατακρίνουμε αυτούς που υποτάσσονται"

Εκτενή αναφορά έκανε στο ΝΑΤΟικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, ο Π. Τσίρκας,μιλώντας μετά τον Γ. Μαυρίκο στην κορυφαία συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για να τονίσει πως: "Οι λαοί είναι όλοι αδέρφια. Οι ηγέτες τους και το καπιταλιστικό σύστημα τούς οδηγούν σε αιματοχυσίες για τα δικά τους συμφέροντα. Σήμερα εδώ λέμε "όχι" στον πόλεμο, "όχι" και στην ταξική συναίνεση, στη συρρίκνωση κατακτήσεων".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως εξής: "Κάποιοι απουσιάζουν, δεν είναι εδώ. Τους κατακρίνουμε γιατί παθητικά δέχονται τις επιλογές κυβέρνησης και εργοδοτών. Γιατί υποτάσσονται. Αυτή τους η στάση μάς οδήγησε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του ΠΑΜΕ".

Ο Αντ. Αβραμίδης,στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε, ότι η ανθρωπότητα βιώνει την ολοκλήρωση του καπιταλιστικού συστήματος, με την κατάργηση θεσμών και δικαιωμάτων κάθε είδους, με πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση.

Καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη βάρβαρη επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ενώ έντονα πυρά εκτόξευσε και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. "Οι αυτόνομες συσπειρώσεις - τόνισε - με τη δημιουργία του ΠΑΜΕ, δίνουμε τα χέρια και κηρύττουμε τον πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ, στο σύγχρονο φασισμό, στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Στο βήμα ανέβηκε ο στρατιώτης Κυριάκος Σούλας,που αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένους. Στον χαιρετισμό του τόνισε: "Δε θα μπορούσαμε παρά να βρισκόμαστε εδώ μαζί με σας που αντιστέκεστε. Λέμε "ΟΧΙ" στην απροκάλυπτη επέμβαση των αμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία. Στους βομβαρδισμούς αμάχων, στην ισοπέδωση κάθε έννοιας δικαίου. Στην εμπλοκή της χώρας μας. Στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών".

Και καταλήγοντας με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, δήλωσε: "Ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα, την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα με όποιο κόστος. Θα υπακούσουμε σε εντολές που δε θα έρχονται σε αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού και το Σύνταγμα. Αυτό θα κάνουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι. Δε θα προδώσουν τους γονείς, τους εργαζόμενους της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ