Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με το στόχο στο μέρος της καρδιάς

Μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις

ΛΑΡΙΣΑ.-

Με το κόκκινο γαρίφαλο στο μέρος της καρδιάς να δείχνει την ταξική προέλευσή τους και το γνωστό "στόχο" καρφιτσωμένο στο στήθος να σηματοδοτεί την αλληλεγγύη τους στην εργατική τάξη και στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, την αντίθεσή τους στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, γιόρτασαν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

  • Στη Λάρισα η συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο,πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έφτασαν με πορεία εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάκης Τσιόγκας,πρόεδρος του ΕΚΛ, ο οποίος αφού κατήγγειλε τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και τη συνένοχη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε: "Αυτοί που υπογράφουν τη συνέχιση των βομβαρδισμών και την πλήρη υποταγή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστές, είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν την κατάργηση του 8ωρου, που σαρώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία".

Τόνισε δε ότι μόνο η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν με τους αγώνες τους να βάλουν φρένο και στον πόλεμο και στην εκμετάλλευση. Και αφού επισήμανε τις ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως παραταξιακών και πολιτικών καταβολών, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, για να συμβάλουν στην ταξική, αγωνιστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Γ. Γεωργακόπουλος,εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και οι Θ. Χαχάμης, Γ. Χαϊδούλης, Χρ. Κατσιαφλιάκας μέλη του ΔΣ του ΕΚΛ. Ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο που βρίσκεται εκεί.

  • Στο Βόλο η απεργιακή συγκέντρωση, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Μίλησαν οι Δ. Αγκαβανάκης,μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, Τ. Τριανταφυλλάκος,εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θ. Κάτσικας,πρόεδρος των συνταξιούχων και έγινε πορεία ως τη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Γκλαβάνη, όπου την Πρωτομαγιά του '36 εκτελέστηκαν αγωνιστές της εργατικής τάξης.
  • Στα Τρίκαλα,στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, μίλησε ο Δ. Αρμάγος,ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας του Εργάτη.
  • Στην Καρδίτσα στη συγκέντρωση, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, μίλησαν ο Στ. Γούλας πρόεδρος του ΕΚΚ, ο Γ. Αγγέλου,εκπρόσωπος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ο Β. Φυτσιλής,εκπρόσωπος των αντιστασιακών οργανώσεων του νομού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ