Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Η άλλη μισή καρδιά στο Βελιγράδι βρίσκεται

(Του ανταποκριτή μας). -

Το ποτάμι της οργής των εργαζόμενων της Πάτρας ξαναβρήκε τη φυσική του κοίτη. Ανταποκρίθηκε μαζικά και μαχητικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών της πόλης και έδωσε ξανά τη χαμένη της αίγλη στην πρωτομαγιάτικη απεργία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι της Πάτρας γύρισαν την πλάτη στις φιέστες της πλειοψηφίας του ΕΚΠ, του οποίου η "συγκέντρωση" ήταν μνημόσυνο του εργατοπατερισμού μεταξύ "ολίγων τεθλιμμένων συγγενών".

Στη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καταγγέλθηκε η τρομοκρατία της Ασφάλειας, η οποία τις προηγούμενες μέρες περιόδευε σε τόπους δουλιάς, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους και χτες έκανε αισθητή την παρουσία της στο χώρο. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΑ Αραξου Δ. Πλέσας και τα μέλη της γραμματείας του ΠΑΜΕ Φ. Κατσικαρώνης και Γ. Μπουλούγαρης,ενώ διαβάστηκε και ψήφισμα συμπαράστασης στους Κούρδους αγωνιστές. "Αυτή την ώρα αν μισή καρδιά μας βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή βρίσκεται στο Βελιγράδι", σημείωσε ο κεντρικός ομιλητής, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας Α. Αντωνόπουλος,τονίζοντας την ανάγκη να σηκωθεί "ταξικό ανάχωμα κόντρα στους φονιάδες των λαών". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική, που πατά επί πτωμάτων για να εφαρμόσει το "όραμα της ΟΝΕ", καθώς και στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. "Στις πλάτες της εργατικής τάξης", κατέληξε, "πέφτει το καθήκον να οικοδομήσει το νέο αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό, στις πολυεθνικές και τον πόλεμο, καθώς η εργατική τάξη έχει μόνο ένα δρόμο, τη ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, την αγωνιστική ενότητα". Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της συγκέντρωσης και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κόρινθος

Μαζικό και μαχητικό ήταν το πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας στην πλατεία του Φλοίσβου. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο ταξικό κάλεσμα, απομονώνοντας την πλειοψηφία του ΕΚ Κορίνθου, η οποία ανέβαλε τη φιέστα που προσπάθησε να διοργανώσει. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ