Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Οχι" στον εκφοβισμό του λαού

Απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στη δευτερολογία του πρωθυπουργού

Επιχειρώντας να απαντήσει στην ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε εκ νέου ότι το καταστατικό του ΝΑΤΟ δεν άλλαξε και υπάρχει η πρωτοκαθεδρία του ΟΗΕ παρά το ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες. Ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας δεν παρέχει καμία διευκόλυνση στην επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας ενώ επιστρατεύοντας τον φόβο, είπε ότι η αντίσταση στο ΝΑΤΟ θα έχει επιπτώσεις, θα θίξει την αξιοπιστία μας ενώ τόνισε ότι αρκετοί πρώην κομμουνιστές στην Ουάσιγκτον ζητούσαν να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Απαντώντας η Αλ. Παπαρήγα στο τελευταίο, είπε ότι "την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη κανείς" υπογραμμίζοντας ότι "εμείς είμαστε νυν και τοποθετούμαστε συγκεκριμένα για τα προβλήματα της χώρας μας".

Σχολιάζοντας τα περί πρωτοκαθεδρίας του ΟΗΕ είπε ότι αυτό δεν υπάρχει, με το νέο δόγμα μιλάνε γενικά για συνεργασία και δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δε δέχεται ούτε καν να συζητάει τα διαδικαστικά ζητήματα μέσω του ΟΗΕ. Μέσα από μία "σαλονάτη" ορολογία, είπε, περιγράφεται ο νέος ρόλος μέσω "ειδικών αποστολών" και άλλα τέτοια.

Σχετικά με τα περί μη εναλλακτικής πρότασης, τόνισε, ότι αυτό που αμφισβητεί ο πρωθυπουργός είναι το να ψάξει ο ελληνικός λαός μία άλλη εναλλακτική λύση διαφορετική από τη σημερινή. "Εμείς υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, είμαστε υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ και της απαγκίστρωσης της χώρας μας. Αυτό όμως, είπε, θα το απαφασίσουν οι ίδιοι οι λαοί".

Οσον αφορά τα περί αλβανοποίησης, αφού υπογράμμισε ότι ούτε η τότε Αλβανία ήταν τελείως απομονωμένη, αναρωτήθηκε εάν η σημερινή Αλβανία - προτεκτοράτο είναι το πρότυπο που ευαγγελίζεται ο Κ. Σημίτης. Κατέληξε δε τονίζοντας, ότι το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να πείσει τον λαό για τη θέση του για το ΝΑΤΟ υπογραμμίζοντας ότι οι ηγέτες που φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, πρέπει να πηγαίνουν σπίτι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ