Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Δούλεμα... Ψυχής!

Λαλίστατος πάντως, όπως όλοι παρατήρησαν, χτες ο Σημίτης, αφού μετά τη Σύνοδό του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, εμφανίστηκε... βαθιά καταρτισμένος στα θέματα της Συμμαχίας.

Αραγε γιατί δεν μπόρεσε να γίνει αυτή η συνεδρίαση πριν ο πρωθυπουργός πάει στις ΗΠΑ και συνυπογράψει την επίσημη μετατροπή του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα. Προφανώς γιατί για την κυβέρνηση αυτή η απόφαση... δε χώραγε συζήτηση.

Τρεις φορές διαδοχικά τη λέξη "χαιρετίζουμε" χρησιμοποίησε χτες ο Σημίτης, προκαλώντας τη γενική θυμηδία και "χαιρέτισε" το αντιπολεμικό και το φιλειρηνικό φρόνημα του ελληνικού λαού, καθώς και την ευαισθησία του σε θέματα εθνικής ανεξαρτησίας!

Καλές οι... χαιρετούρες, όμως στο αίτημα όλων των Ελλήνων για απεμπλοκή της Ελλάδας από τη γιουγκοσλαβική κρίση... "χαιρέτα μας τον Πλάτανο" απαντά η κυβέρνηση.

Στα αξιοσημείωτα, πάντως, ότι για μια φορά ακόμα, στην πρωθυπουργική ομιλία δε συμπεριελήφθη η λέξη "βομβαρδισμοί", αφού προτιμήθηκαν το "επιχειρήσεις" και "ενέργειες". Ας μην ξεχνάμε ότι το βλέπουν και στην αμερικανική πρεσβεία το κείμενο.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μάθαμε από τη χτεσινή συνεδρίαση, είναι... τι ώρα γράφει τις πρωθυπουργικές ομιλίες ο Τσουκάτος. Την ώρα που βλέπει τη σειρά εκείνη με τον Στ. Ζαλμά στο ρόλο του παπά. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η τελευταία ατάκα του Σημίτη... "δύναμη Ψυχής"!

Για περιορισμό στο δικαίωμα λόγου των βουλευτών έκανε ο χτες στην αρχή της συνεδρίασης ο Αναστάσιος Πεπονής, ζητώντας να δοθεί ο λόγος και σε οποιοδήποτε βουλευτή θέλει να πάρει το λόγο. Προφανώς κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν ότι δε θα... καλυφθούν από την ομιλία του πρωθυπουργού.

Πάντως είναι πολύ καλή σαν ιδέα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλωστε είναι αίτημα 26 βουλευτών από ΚΚΕ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ, όπως υπενθύμισε η Αλ. Παπαρήγα. Να μιλήσουν αν είναι δυνατόν όλοι οι βουλευτές σε μία όσο γίνεται ευρύτερη συζήτηση. Αλλωστε σε τέτοιες καταστάσεις κανείς δε δικαιούται να μην πάρει θέση...

Και από την πλευρά του φυσικά ο Α. Πεπονής, δικαίως φωνάζει, αφού κάτι τέτοια περιμένει για να δηλώσει "διαφοροποιημένη" η περίφημη εσωκομματική αντιπολίτευση. Εκτος από τα λογύδρια πάντως, υπάρχουν και οι... πράξεις, αν το έχουν ξεχάσει.

Μόλις το εν τρίτο των μελών του Κοινοβουλίου ήταν χθες παρόντες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για την ακρίβεια 103 βουλευτές! Μάλιστα η εικόνα των άδειων εδράνων παρατηρούνταν στην πτέρυγα που καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ.

Αν ντρέπονται να εμφανιστούνε αυτό θα ήταν ενθαρρυντικό στοιχείο. Ομως μάλλον θεωρούν άλλα πράγματα, σημαντικότερες ενασχολήσεις.

Με τόνους... χαρτούρας μπροστά του, κάθονταν στο έδρανο που βρίσκεται δίπλα από το πρωθυπουργικό, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και συνεχώς διάβαζε και μελετούσε. Μάλλον ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς αγορά νέων οπλικών συστημάτων και αεροσκαφών ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, αξίας 600 δισεκατομμυρίων παρακαλώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ