Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Γενικός ξεσηκωμός για το σταμάτημα του πολέμου
  • Μαχητικά ξεκίνησε φέτος το 21ο Δεκαήμερο Ειρήνης, συνεχίζοντας τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες
  • Την ερχόμενη Κυριακή 9 Μάη η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Στη συνέχιση της πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, κατά των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, είναι προσανατολισμένη η διακήρυξη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,για το φετινό 21ο Δεκαήμερο Ειρήνης,που ήδη ξεδιπλώνει τις πολύμορφες εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα.

Στη διακήρυξή της η ΕΕΔΥΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό και ακόμη μεγαλύτερη ένταση των κινητοποιήσεων για το άμεσο σταμάτημα του πολέμου. Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είναι για τις 9 Μάη,μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με τη Μαραθώνια Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης, στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αναλυτικά στη διακήρυξη αναφέρεται:

"Η βάρβαρη επίθεση των Αμερικανών και Ευρωπαίων ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών κατά της Γιουγκοσλαβίας συγκλονίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός νοσοκομείων, σχολείων, εργοστασίων, η δολοφονία αμάχων, οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το φρικαλέο πρόσωπο του "νέου" ΝΑΤΟ και το μέλλον που επιφυλάσσει για τους λαούς, αν δεν το συντρίψουν με τον αγώνα τους.

Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που υπογράφτηκε με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, δίνει απεριόριστες δυνατότητες για στρατιωτικές παρεμβάσεις, ενταφιάζοντας και τυπικά τον ΟΗΕ. Ανατρέπει τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Δημιουργεί μια παγκόσμια στρατιωτική δικτατορία της "νέας ιμπεριαλιστικής τάξης".

Η κατάσταση που διαμορφώνεται παγκόσμια είναι εκρηκτική. Οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύγχρονο ευρωατλαντικό φασισμό και το οπλισμένο χέρι του ΝΑΤΟ.

Ο κίνδυνος γενικευμένων πολέμων είναι άμεσος και ορατός. Μόνο ο αντιπολεμικός - αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών μπορεί να σταματήσει τη ΝΑΤΟική θηριωδία.

Η Ελλάδα με τις επιλογές της κυβέρνησης και την πλήρη συμφωνία της στις ΝΑΤΟικές αποφάσεις συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και συνυπεύθυνη για την κήρυξη του πολέμου σε γειτονικούς λαούς.Η πολιτική της υποτέλειας και υποταγής στη "νέα τάξη" οδήγησε στην παράδοση του Οτσαλάν, στην υπογραφή της απόφασης για βομβαρδισμούς, Η μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, η παραχώρηση της χώρας για την εξυπηρέτηση και διέλευση των ξένων στρατευμάτων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαό, παραβιάζει ακόμα και το Σύνταγμα.

Ο ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το ελληνικό έδαφος στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται. Προετοιμάζεται νέα σφαγή με τη χερσαία επίθεση. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να σταματήσει κάθε στήριξη της Ελλάδας. Κανένας Ελληνας στρατιώτης εκτός συνόρων.

Πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη του πολέμου και ο λαός μας είναι καθημερινά στους δρόμους. Αντιστέκεται με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και οι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του κόσμου. Είναι και η μόνη ελπίδα για την ανατροπή της βαρβαρότητας της "νέας τάξης".

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό σε γενικό ξεσηκωμό κατά του πολέμου. Με μαχητικό "παρών" στις εκδηλώσεις του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης να απαντήσουμε πως δεν υποτασσόμαστε στον ευρωατλαντικό φασισμό.

Με τη δυναμική παρουσία στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης,βαδίζοντας στα βήματα του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη την Κυριακή 9 Μάη να διαδηλώσουμε το δικό μας πόλεμο κατά του Δ Ράιχ, του ΝΑΤΟ, τον αγώνα για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

- ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίσματα καταδίκης από μαζικούς φορείς (2001-02-06 00:00:00.0)
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης (2000-04-20 00:00:00.0)
«Εγκλημα» η υπεράσπιση της ειρήνης (2000-04-12 00:00:00.0)
Στόχος μας η συμβολή στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου (1999-06-27 00:00:00.0)
Μέρα αντιπολεμικής δράσης (1999-06-18 00:00:00.0)
Οργή και πόνος για το ΝΑΤΟικό έγκλημα (1999-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ