Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργή και πόνος για το ΝΑΤΟικό έγκλημα

Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού, ξεχειλίζει μέσα από τα δεκάδες μηνύματα φορέων, που συνεχίζουν να καταγγέλλουν το έγκλημα των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Σαν κατακόκκινη γραμμή, μια απαίτηση διατρέχει τις διαμαρτυρίες που φτάνουν απ' όλη τη χώρα: Δολοφόνοι. Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς! Ελληνες: Ξεσηκωθείτε και απαιτήστε από την κυβέρνηση να πάψει η συμμετοχή της χώρας μας, στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας.

Η γενιά της Αντίστασης

Στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού μετώπου, όπως και πριν 50 χρόνια, στέκεται η περήφανη γενιά της Αντίστασης.

Το Παράρτημα Ραφήνας - Ν. Μάκρης και Περιχώρων της ΠΕΑΕΑ,καταδικάζει τον πόλεμο γενοκτονίας που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση που αφήνει τους Αμερικανούς ν' αλωνίζουν στη χώρα μας.

Το Παράρτημα Ν. Ερυθραίας και Β. Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και καταδικάζει την καθ' οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή της χώρας μας στην απόφαση, προετοιμασία και πραγματοποίηση αυτής της βάρβαρης και καταστροφικής πολεμικής επιχείρησης.

"Εμείς, που ζήσαμε τη λαίλαπα του πολέμου, γνωρίζουμε καλά τι θα πει να θάβεις το παιδί σου... ", αναφέρεται στο ψήφισμα του Παραρτήματος Κολωνού και απαιτεί από την κυβέρνηση να κλείσει το πέρασμα ξένων στρατευμάτων από τη χώρα μας και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες. Το Παράρτημα της Βέροιας, εκφράζοντας τη θέληση των 1.400 αντιστασιακών καταδικάζει τις γκανγκστερικές επιθέσεις των Αμερικανών και απαιτεί να διαλυθεί ο μαύρος συνασπισμός του ΝΑΤΟ.

Τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς καταδικάζουν ακόμα ο Πανελλαδικός Σύλλογος Μνήμης Αρη Βελουχιώτη και ο Σύλλογος "Φίλοι της ΠΕΑΝ".

"Πάνω από χρηματιστήρια. Πάνω από τιμές και αξίες ΕΥΡΩ. Πάνω από όποιους οικονομικούς δείκτες, οι Συνταξιούχοι του ΟΤΕ,βάζουν τον Πολιτισμό που βομβαρδίζεται ανελέητα στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα... ". Γι' αυτό απευθυνόμενοι στον περήφανο λαό της Γιουγκοσλαβίας συμπαραστέκονται στον αγώνα, που δίνουν ενάντια στην μπότα των απογόνων του Χίτλερ που ξανάρχονται με τη μορφή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Είναι όλα τούτα ο φασισμός..!

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι μπροστά στο άδικο αίμα των εκατοντάδων αθώων της Σερβίας - γράφουν οι μαθητές των σχολικών κοινοτήτων του Αλίμου -. Είμαστε οργισμένοι από τον κυνισμό των επιχειρημάτων και την υποκρισία των ηγετών. Εμείς ό,τι κι αν λένε γνωρίζουμε καλά πως δεν πρόκειται για τα δικαιώματα των μικρών, αλλά για το στρατηγικό σχεδιασμό των μεγάλων, για τη στρατιωτική και οικονομική τους διείσδυση, για την τελική και απόλυτη επικυριαρχία τους στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Είναι όλα τούτα ο φασισμός που, με το νέο του πρόσωπο, χτυπά την πόρτα της νέας χιλιετίας. Ομως είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σ' αυτή τη βαρβαρότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι η κυρίαρχη βούληση των πολιτών του κόσμου θα φέρει αργά ή γρήγορα τη λύτρωση".

Μαζί τους ενώνουν τη φωνή τους οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου. Με ανακοίνωση του Συλλόγου τους καταγγέλλουν τους σταυροφόρους της οπισθοδρόμησης που χρησιμοποιούν την υψηλή τεχνολογία για την εξόντωση των "ανυπάκουων" λαών. Στέκονται στο πλευρό του γιουγκοσλαβικού λαού και των αθώων παιδιών που γίνονται ολοκαύτωμα.

"Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αιματοκυλούν τα Βαλκάνια. Η πατρίδα μας βρίσκεται για μια ακόμα φορά στην "τανάλια" των ΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδίων". Με αυτές τις διαπιστώσεις ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταδικάζει του βομβαρδισμούς και απαιτεί την έξοδο του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και από τον τόπο μας.

"Η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να υποκλίνεται στους δήθεν συμμάχους(ΝΑΤΟ, ΕΕ) και να μην μπλέξει το λαό μας σ' αυτό τον εγκληματικό και βρώμικο πόλεμο". Απαιτεί ο Σύνδεσμος Διάδοσης Δημοτικών Χορών και Τραγουδιών και ενώνει τη φωνή του με όλους εκείνους που παλεύουν για να μη γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ