Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχίες για τον έλεγχο των κρεάτων

Εντονες ανησυχίες για την επικείμενη κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής εκφράζουν πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων του Δημοσίου (ΠΕΚΔΥ), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο νόμου που προωθείται από το υπουργείο Γεωργίας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι το προσχέδιο του υπουργείου αποδομεί και καταργεί το μηχανισμό ελέγχου των κρεάτων, αλιευμάτων και των προϊόντων γάλακτος από τους πλέον ειδικούς που είναι οι κτηνίατροι.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων και οι εκπρόσωποι κτηνιατρικών πανεπιστημιακών σχολών, επισήμαναν ότι με το νόμο αυτό καταργείται η αρμόδια για το συντονισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας Κεντρική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, διαχωρίζει τον έλεγχο για την υγεία των ζώων από αυτό των τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του πανελλήνιου κτηνιατρικού κλάδου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον έλεγχο των εισαγόμενων αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα, λόγω της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά, σημείωσαν ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται στις υπηρεσίες αυτές 700 υπάλληλοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι για 1.250.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ