Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
"Η Γιουγκοσλαβία αγωνίζεται για μας"

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία" και "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" βροντοφώναξαν χθες εκατοντάδες κάτοικοι της Μυτιλήνης, στην αντιπολεμική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς και διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του νησιού, ενάντια στον άδικο πόλεμο που διεξάγει το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση στη Γιουγκοσλαβία.

Στη συγκέντρωση, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Ν. Γιακαλής και Πέτρας Στ. Παυλής, ενώ μίλησαν εκπρόσωποι της Κίνησης Επικοινωνία και Ειρήνη στο Αιγαίο και των κομμάτων ΔΗΚΚΙ, ΝΑΡ, ΝΔ και ΚΚΕ. Χαιρετισμούς έκαναν και οι βουλευτές Ν. Σιφουνάκης και Στρ. Κόρακας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ μεταξύ άλλων σημείωσε: "Είμαστε στο πλευρό της Γιουγκοσλαβίας και του λαού της. Η Γιουγκοσλαβία αγωνίζεται για μας, για τα Βαλκάνια, για την Ευρώπη, για ολόκληρο τον κόσμο και εμείς αγωνιζόμαστε για τη Γιουγκοσλαβία".

Επίσης, η Μ. Τουρβαλή, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, τόνισε: "Αυτός ο πόλεμος στα Βαλκάνια όπως τον βιώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα του νέου επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το δόγμα και στον πρωθυπουργό της χώρας, που έχει σκύψει το κεφάλι στους Αμερικανούς, οι Ελληνες απαντούν: "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια" και "Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα"".

Η εκδήλωση που ξεκίνησε με συναυλία από τα συγκροτήματα "Συνονθύλεμα", "Ορίζοντες" και "Μάγμα", συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης, όπου οι διαδηλωτές κρατούσαν κεριά και φώναζαν συνθήματα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Γέρας, Μανταμάδου, Ευεργέτουλας, Πολυχνίτου και Αγιάσσου και εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ