Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Η κυβέρνηση αρνείται λύση στα προβλήματα

Ακαρπη ήταν η συνάντηση που είχαν χτες αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με την υπουργό Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου, καθώς η τελευταία αρνήθηκε να ικανοποιήσει μια σειρά οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους, ενώ παρέπεμψε σε άλλα υπουργεία για τα ασφαλιστικά τους ζητήματα, δηλώνοντας... αναρμόδια.

Συγκεκριμένα, η υπουργός αρνήθηκε το αίτημα των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες να τους δοθούν πραγματικές αυξήσεις, ενώ υπήρξε ανένδοτη στο αίτημα να αποτραπούν, με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών. Το ίδιο ανένδοτη υπήρξε η υπουργός και στο αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να σταματήσει το καθεστώς των εκτάκτων. Το αιτιολογικό που προέβαλε η υπουργός ήταν πως δεν πρόκειται να καταστρατηγήσει τον νόμο Πεπονή, για να τις θυμίσουν οι εργαζόμενοι πως οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται βάσει αυτού του νόμου.

Κατά τα άλλα, αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση, την επόμενη βδομάδα, των εργαζομένων με την υπουργό, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της, με την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για τις 22 και 23 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ