Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Εξισώνει θύτες και θύματα

Απόφαση για την εξίσωση των θυμάτων της Γιουγκοσλαβίας από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς με τους θύτες τους, έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας, που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις του Δ. Αβραμόπουλου,της Μ. Δαμανάκη και του Δ. Μπέη αποφάσισαν να προχωρήσει ο δήμος σε συγκέντρωση βοήθειας, για να αποσταλούν, όχι μόνο στα πραγματικά θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, αλλά γενικώς και στους Αλβανόφωνους πρόσφυγες του Κόσσοβου, στους οποίους όμως μονομερώς ήδη κατευθύνεται το σύνολο της βοήθειας που στέλνουν οι χώρες που βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία.

Από την πλευρά της "Συμπαράταξης για την Αθήνα",ο επικεφαλής, Λεων. Αυδής,υπογράμμισε πως οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί είναι εγκλήματα πολέμου και οι υπεύθυνοι πρέπει να παραπεμφθούν στο ειδικό Δικαστήριο της Χάγης. Πως προς στήριξη της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και γι' αυτό χρησιμοποιούνται οι εικόνες των Αλβανόφωνων προσφύγων. Υπογράμμισε πως εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι Σέρβοι Κοσσοβάροι που γίνονται πρόσφυγες και φεύγουν προς το Βορρά. Πως ο δήμος πρέπει να αναδείξει ότι βομβαρδίζεται ένας λαός, επειδή αντιτίθεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και να μην εξισώνει τα θύματα με τους θύτες. Τόνισε την ανάγκη η ανθρωπιστική βοήθεια του δήμου να κατευθυνθεί στους αβοήθητους Σέρβους, καθώς οι Αλβανόφωνοι πρόσφυγες έχουν σημαντική βοήθεια από τις "μεγάλες δυνάμεις". Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει σε αδελφοποίηση με τον αντίστοιχο του Βελιγραδίου και η δημοτική αρχή να κινήσει διαδικασίες για να δικαστούν οι υπεύθυνοι των βομβαρδισμών.

Οι παραπάνω θέσεις δεν έγιναν αποδεκτές και έτσι η "Συμπαράταξη" απείχε από την ψηφοφορία επί της πρότασης της δημοτικής αρχής για αποστολή βοήθειας.

Να σημειωθεί ότι για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί, ορίστηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, με ένα μέλος από κάθε παράταξη. Η δημοτική σύμβουλος - προσκείμενη στο ΣΥΝ - Α. Φιλίνη ζήτησε τη συμμετοχή της στην Επιτροπή, επειδή, όπως είπε, έχει άλλη αντίληψη από αυτή των "συναδέλφων" της για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Και επειδή στην Επιτροπή, ούτε μπορεί να εκπροσωπηθεί από την παράταξή της, ούτε μπορεί να την εκπροσωπήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ