Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οργή για την υπόδουλη στάση της κυβέρνησης

Εκατοντάδες νέοι και νέες του Ηρακλείου διαδήλωσαν χτες βράδυ στην πλατεία Λιονταριών, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης του βρώμικου πολέμου που έχουν κηρύξει οι αμερικανοΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στη Νέα Γιουγκοσλαβία.

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν η διάχυτη οργή των συγκεντρωμένων για την υπόδουλη και συνένοχη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την απόφασή της να στείλει Ελληνες φαντάρους στην Αλβανία, δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "Σρέντερ, Σημίτης και Ντ' Αλέμα, το χρήμα μοιράζουν με των λαών το αίμα", "Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών, είναι οι ρουφιάνοι των Αμερικανών", "50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντα - πολέμοι - τρομοκρατία".

Δεκάδες φορείς του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πολιτικών νεολαιών. Ψηφίσματα έδωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, η ΠΕΑΕΑ, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ηρακλείου, η Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Γυναικών Αρχανών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η ΕΛΜΕ, η Αντιπολεμική Κίνηση κ. ά.

Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες, συνεπείς στο ραντεβού των πολιτικών νεολαιών, με τα κόκκινα λάβαρα και τα πανό της ΚΝΕ, ήταν εκείνοι που έδωσαν τον παλμό με τη δυναμική συμμετοχή τους, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες νεολαίες, οι οποίες αρκέστηκαν μόνο σε χαιρετιστήρια.

Το επόμενο ραντεβού είναι σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στη μηχανοκίνητη πορεία, που διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κόμματος και ΚΝΕ αντίστοιχα. Η εκκίνηση θα γίνει μπροστά από το ΚΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ