Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταδικάζει τη ΝΑΤΟική επέμβαση

Να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, που "αποτελούν ωμή πρόκληση για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς", ζητά με ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Στο ίδιο ψήφισμα, που διαμορφώθηκε μετά από σχετική συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, εκφράζεται η αντίθεση του Σώματος στην άμεση ή έμμεση εμπλοκή της χώρας μας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις, ενώ καλούνται οι πολίτες και φορείς της ευρύτερης περιοχής σε κινητοποιήσεις, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να αποτραπούν τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πάψουν να συνεργούν ή να ανέχονται στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και να αρνηθούν στο ΝΑΤΟ το ρόλο του χωροφύλακα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις. Ζητά τέλος από την "ελληνική κυβέρνηση να μην εξέλθει κανένας στρατιώτης από τα σύνορα της χώρας, για να συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους".

Στην ομιλία του, στη σχετική προχτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Σπ. Χαλβατζής,αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της σημερινής (σ. σ. 6 Απρίλη) μέρας. "Σαν σήμερα - τόνισε - το 1941, οι χιτλερικοί έφταναν στην Αθήνα. Οπως το 1943 ματαιώθηκε η επιστράτευση για το Ανατολικό Μέτωπο, με την παρέμβαση του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης, με τους αγώνες του λαού της Αθήνας, έτσι και τώρα, μπορεί να γίνει". Και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση: "Η ευθύνη της είναι σοβαρότατη. Υποτάσσεται και συμμετέχει δραστήρια στην εξέλιξη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία". Και κατέληξε: "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Αν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας δεν καλέσει κι αυτό το λαό και τη νεολαία να βγει στους δρόμους, δε θα κοπεί το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ