Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προς απεργιακές κινητοποιήσεις

Ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων και να εξασφαλιστεί ολόκληρο το ποσό για τις εφημερίες όλων των γιατρών

Η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών των Κέντρων Υγείας του Νοσοκομείου Κέρκυρας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των γιατρών για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας του νομού, όπου, για άλλη μια χρονιά, δεν προβλέπεται πρόσληψη νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Σε ψήφισμά της, η ΓΣ επισημαίνει: "Ακολουθώντας μια τακτική απαξίωσης και φθοράς του ΕΣΥ, προχωράει η κυβέρνηση στην παρακράτηση των δεδουλευμένων εφημεριών του έτους 1999 σε όλους τους γιατρούς (ειδικευμένους, ειδικευόμενους και αγροτικούς). Οι κρατικοί υπεύθυνοι, με διάφορες υπεκφυγές και αστείες δικαιολογίες, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς. Προσπαθούν, έτσι, να πισωγυρίσουν τις εργασιακές τους σχέσεις δεκάδες χρόνια πίσω και να υποβαθμίσουν το ΕΣΥ. Γι' αυτό δε διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών που αποφασίζει, σύμφωνα με το νόμο, η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συμπαράταξη και κοινό αγώνα με τον κερκυραϊκό λαό".

Οι γιατροί αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (9 πμ - 1 μμ), στη διάρκεια των οποίων δεν πραγματοποιούνται όλες οι προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις. Επίσης προειδοποιούν ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν μετά το Πάσχα σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και μη κατάθεση των εφημεριών.

Οι γιατροί διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις κενές θέσεις του Νοσοκομείου, των ΚΥ και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Ακόμα ζητούν να εξασφαλιστεί ολόκληρο το ποσό για τις εφημερίες όλων των γιατρών, όπως τις καθορίζει η Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου και να αποδοθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ