Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ
Να σταματήσει ο άδικος πόλεμος

Σε όλες τις παρεμβάσεις εκφράστηκε η ανάγκη του συντονισμένου αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Το πολύμορφο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα που αναπτύσσεται στην Ελλάδα, καθώς και οι προτάσεις και η μεταφορά της εμπειρίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) συνάντησαν τη σύσσωμη εκτίμηση όλων των παραβρισκομένων. Εκτενής αναφορά για τη μεγάλη κινητοποίηση του λαού μας έγινε από τον Δ. Καραγιάννη,μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού της ΕΕΔΥΕ, οι "Δρόμοι της Ειρήνης". Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα των μπλόκων στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, της άρνησης και απειθαρχίας των στρατευμένων να εκτελέσουν εντολές του ΝΑΤΟ, ενώ ιδιαίτερη απήχηση συνάντησε η τοποθέτηση, για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, των 20 ανώτερων δικαστικών, που διανεμήθηκε - μεταφρασμένη - σε όλους τους παραβρισκόμενους. Επίσης μεταφέρθηκε η πρόταση της ΕΕΔΥΕ για τη συσπείρωση όλων των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων γύρω από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, στην πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, ενάντια στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, για να μπορέσουν οι λαοί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Ο εκπρόσωπος του "International Action Center" (Διεθνές Κέντρο Δράσης),Τζον Καταλινότο,από τις ΗΠΑ, σημείωσε τη δυναμική των δεκάδων διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων που διοργανώνονται ενάντια στο πόλεμο στη χώρα του, που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε οι μνήμες του Βιετνάμ. Επίσης αναφέρθηκε στη μεγάλη πορεία που οργανώνεται στις 5 Ιούνη έξω από το Πεντάγωνο,που συνδιοργανώνουν βετεράνοι του Βιετνάμ και πρωτοστατεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΗΠΑ, Ράμσεϊ Κλαρκ,αλλά και πολλές οργανώσεις, όπως οι Ιερείς της Ειρήνης,οι ελληνικές και σερβικές κοινότητες στην Αμερική, αντιπολεμικές και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση της Μπριγάδας για το σταμάτημα του πολέμου "Stop The War Brigate", που μετέφερε ο Πίτερ Γκαν,παλιός ακτιβιστής κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, που σήμερα δραστηριοποιείται στη Γερμανία και διοργανώνει διαδηλώσεις έξω από στρατιωτικές βάσεις όπου πρωταγωνιστούν επίσης πολλοί βετεράνοι.

Στις δυσκολίες του κινήματος στις χώρες που έγιναν πρόσφατα νέα μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και τις προσπάθειες που αναπτύσσονται αναφέρθηκαν εκπρόσωποι από την Τσεχία, την Πολωνία και την Ουγγαρία. Η μεγάλη παραπληροφόρηση κυριαρχεί στις χώρες αυτές όπου οι υποταγμένες κυβερνήσεις τους θέλουν να παρουσιάσουν το πρόσωπο του "καλού παιδιού" στο ΝΑΤΟ, θέτοντας σε κινδύνους ολόκληρους λαούς.

Παρεμβάσεις επίσης έγιναν για τις κινητοποιήσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία και όλες τις άλλες χώρες που πήραν μέρος, ενώ δόθηκε βάρος στην καμπάνια που πρέπει να γίνει, ώστε κύρια οι λαοί της Δύσης να μπορούν να ξεπεράσουν την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της αλήθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ