Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας). - Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε χτες υπό την προεδρία του Προέδρου Γλ. Κληρίδη, προκειμένου να συζητήσει τη στρατηγική στο Κυπριακό και γενικά τις εξελίξεις γύρω από το εθνικό μας θέμα. Ο Πρόεδρος Γλ. Κληρίδης πληροφόρησε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι δεν υπήρξαν ουσιώδεις εξελίξεις στο Κυπριακό κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη σύγκληση του Σώματος. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης, κατά τη χτεσινή δίωρη συνεδρία αποφασίστηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι τα κόμματα θα υποβάλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους προς τον Πρόεδρο Κληρίδη για τις πτυχές του Κυπριακού πάνω στις οποίες επιθυμούν να τοποθετηθούν υπό το φως των νέων εξελίξεων. Συμφωνήθηκε ακόμα ότι στις 25 του Ιούνη θα συνέλθει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο για να συζητήσει τις απόψεις που θα έχουν ήδη υποβληθεί.

Οπως έγινε γνωστό, τα κόμματα ανέλαβαν την υποχρέωση να υποβάλουν τις απόψεις τους προς τον Πρόεδρο Κληρίδη το αργότερο μέχρι τις 15 Ιούνη. Ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο σχετικά με την επίσκεψή του, στην Τεχεράνη, επικεφαλής δικομματικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, σε συνάρτηση με το γνωστό επεισόδιο έξω από την εκεί πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση αν κατά τη χτεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ηγέρθηκαν από πλευράς των κομμάτων οποιαδήποτε θέματα που αφορούν το Γιουγκοσλαβικό σε σχέση με το Κυπριακό και ειδικότερα την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για υιοθέτηση της αξίωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή του πετρελαϊκού εμπάργκο και άλλων κυρώσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας, είπε:

"Εγιναν διάφορες τοποθετήσεις πλην όμως δεν έγινε συζήτηση σε βάθος. Αυτά αφέθηκαν να συζητηθούν σε έκταση κατά την προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όταν υποβληθούν εγγράφως οι προτάσεις από τα διάφορα κόμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ