Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία

Προμήνυμα κλιμάκωσης της αντιπολεμικής δράσης του λαού της Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα στις 12 μ. κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του πρωτομάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Στα βήματα του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη θα πορευτούν αύριο Κυριακή 23 Μάη οι χιλιάδες συνεχιστές και νέοι μαχητές στην πάλη για ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία. Μια πορεία που θα ξεκινήσει από τρία διαφορετικά σημεία για να συγκλίνει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Τρία ποτάμια θα ξεχυθούν στους δρόμους για να ενισχύσουν το μεγάλο αντιπολεμικό φράγμα που στήνεται μήνες τώρα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, σε ένδειξη μνήμης και τιμής στον πρωτομάρτυρα της ειρήνης.

Με κυρίαρχη την απαίτηση να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης θα τιμήσει τα αθώα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στα Βαλκάνια και τους νεκρούς αγωνιστές που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την υπεράσπιση της ειρήνης.

Οι προετοιμασίες για τη συγκέντρωση της Κυριακής συνεχίζονται και όλα τα μηνύματα από τη δράση των περιφερειακών επιτροπών ειρήνης δείχνουν ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει μαζικά στη μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση καταδίκης των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Θα απαιτήσει να σταματήσει αμέσως η χρησιμοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων και των σιδηροδρόμων της χώρας από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Η αυριανή πορεία αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που διοργάνωσε φέτος η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΕΔΥΕΘ). Θα ξεκινήσει από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης και στη 1 το μεσημέρι θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Ερμού και Σπανδωνή. Στον τόπο όπου πριν από 36 χρόνια ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε από παρακρατικούς της εποχής.

Τα σημεία εκκίνησης είναι:

  • Από την είσοδο του στρατοπέδου Κόδρα, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη στο Καραμπουρνάκι, στις 9.30 π.μ.
  • Από το μνημείο της Αντίστασης πίσω από το Επταπύργιο, όπου θα συγκεντρωθεί ο λαός των βόρειων συνοικιών της Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ.
  • Από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, στην οδό Λαγκαδά, όπου θα συγκεντρωθεί ο αγωνιζόμενος λαός των δυτικών συνοικιών, στις 11 π.μ.

Τη μεγάλη πορεία ειρήνης συνδιοργανώνουν η Πανθεσσαλονίκεια Επιτροπή Ενάντια στον πόλεμο και πολλοί κοινωνικοί και εργατικοί φορείς.

Με ανακοίνωσή τους καλούν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να συμμετάσχουν ακόμη πιο μαζικά και να απαιτήσουν καμία στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, καμία διευκόλυνση στους φονιάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ