Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΕΑΠΘ
Αναδείχτηκε νέο Κεντρικό Συμβούλιο

Με την ανάδειξη νέου Κεντρικού Συμβουλίου και την απόφαση συμμετοχής των φοιτητών στην πορεία ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη, που θα ξεκινήσει από το Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς, στις 9.30 π.μ., ολοκληρώθηκαν χτες αργά το βράδυ οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ). Την τελευταία στιγμή αποχώρησαν από τις διαδικασίες οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΠ και των Αγωνιστικών Κινήσεων καταθέτοντας τις κάρτες τους στην εφορευτική επιτροπή. Δεν κατάφεραν όμως να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια των ίδιων των φοιτητών για συγκρότηση και λειτουργία του κορυφαίου συνδικαλιστικού τους οργάνου σε επίπεδο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι 15 έδρες του Κεντρικού Συμβουλίου κατανεμήθηκαν: ΠΚΣ 32 ψήφοι και 3 έδρες, ΔΑΠ 66 ψήφοι και 6 έδρες, Ενωση Ανεξαρτήτων 30 ψήφοι και 3 έδρες, ΣΑΣΚΑΟ 8 ψήφοι και 1 έδρα. Στην ΠΑΣΠ αναλογούν οι δύο έδρες που μένουν αδιάθετες. Οι Νέοι Ορίζοντες έλαβαν 3 ψήφους και η ΕΣΟΦ μία.

Παρά τις όποιες μεθοδεύσεις και την τραμπούκικη επίθεση μελών των ΕΑΑΚ,το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε επιτέλους μετά από 6 χρόνια, χάρη στην επιμονή και την παρέμβαση των ΠΚΣ και των φοιτητικών συλλόγων, κατάφερε να αποτελέσει βήμα πολιτικού προβληματισμού και θέσεων.Το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ, τρεις μέρες τώρα, μετατράπηκε σε ένα αντιπολεμικό βήμα, έκφρασης της καταδίκης των φοιτητών στα σχέδια Αμερικανών και Ευρωπαίων για ματοκύλισμα των Βαλκανίων. Μάλιστα υιοθετήθηκαν από τους αντιπροσώπους τα δύο ψηφίσματα που κατέθεσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και αφορούν τη διακοπή υλοποίησης ΝΑΤΟικών προγραμμάτων στα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ), την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και την καταδίκη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο βρώμικο πόλεμο. Τέλος, απαιτείται να σταματήσει η παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στους ΝΑΤΟικούς και να πάψει η Θεσσαλονίκη να αποτελεί ορμητήριο των μακελάρηδων των λαών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 28 αντιπρόσωποι της ΠΑΣΠ και ένας των Αγωνιστικών Κινήσεων, που αποχώρησαν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, αφού διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να τα βρουν ούτε μεταξύ τους για το ποιοι θα καταλάβουν τις έδρες στο ΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ