Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ
Διευρύνονται οι αντιδράσεις κατά των περικοπών

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπαίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου Λειβαδιάς και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Αλιάρτου και Διστόμου, αντιδρώντας στο "πετσόκομμα" των εφημεριών κατά 50% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Την απόφαση αυτή πήρε η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου και των ΚΥ, με μεγάλη συμμετοχή. Για το 1999 είχαν προταθεί 388 εκ. δραχμές για τις εφημερίες (100 εκατομ. δραχμές για το νοσοκομείο Λιβαδειάς και 75 εκατομ. δραχμές για τα δύο ΚΥ), αλλά το υπουργείο ενέκρινε μόνο 175 εκ. δραχμές, όταν το 1998 διατέθηκαν για εφημερίες 271 εκατομ. δραχμές.

Ζητούν επανεξέταση

Την επανεξέταση της κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας - Πρόνοιας και Οικονομικών για τις δαπάνες του προγράμματος εφημεριών και τη θεσμοθέτηση προγραμμάτων εφημεριών, με κανόνες που να εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας ζητούν οι γιατροί των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (ΚΥ) των νομών Αρκαδίας, Λάρισας, Τρικάλων και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Οι γιατροί επισημαίνουν σε επιστολή τους πως "η κοινή υπουργική απόφαση για τις εφημερίες επιβάλλει οικονομικά όρια (πλαφόν) στις δαπάνες κάλυψης των προγραμμάτων, χωρίς σχεδιασμό των αναγκών τους και τις περισσότερες φορές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απολογιστικές δαπάνες των νοσοκομείων και των ΚΥ για το προηγούμενο έτος". Ενδεικτικό είναι ότι για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης διατέθηκαν το 1998 481 εκατομ. δραχμές, ενώ για το 1999 προβλέπονται 300 εκατομ. δραχμές και για τα έξι ΚΥ του νομού Λάρισας διατέθηκαν το 1998 330 εκατομ. δραχμές, ενώ για το 1999 προβλέπονται 160 εκατομ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ