Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιτυχία σημειώνει το Φεστιβάλ νυχτερινών μαθητών

Με επιτυχία ξεκίνησαν χτες βράδυ οι διήμερες εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ νυχτερινών μαθητών στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει το Συντονιστικό Νυχτερινών Μαθητών και πραγματοποιείται στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία. Μαζικότερη αναμένεται σήμερα η παρουσία των μαθητών και των εργαζομένων που φαίνεται να έχουν υιοθετήσει τις καθιερωμένες αυτές εκδηλώσεις ως την κορυφαία δράση της εκπαιδευτικής χρονιάς που φεύγει.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Θ. Κουστουράς μιλώντας εκ μέρους του Συντονιστικού των νυχτερινών. Μεταξύ άλλων σημείωσε: "Για μας αποτελεί κορύφωση των αγώνων που αναπτύξαμε όλη τη χρονιά, ιδιαίτερα τη φετινή που μας βρήκε στους δρόμους να διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία.

Νυχτερινοί και ημερήσιοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι ακόμη και συνταξιούχοι δώσαμε και δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πασχίζει με χιλιάδες τρόπους να βάλει τέλος στη δημόσια δωρεάν παιδεία και τη νυχτερινή εκπαίδευση".

Καταλήγοντας σημείωσε πως οι αγωνιζόμενοι μαθητές είναι οι νικητές αυτού του διαρκούς αγώνα, γιατί, όπως είπε, "ούτε η τρομοκρατία ούτε οι απειλές της κυβέρνησης πέρασαν. Αυτό που πέρασε είναι η οργανωμένη πάλη, ο συντονισμός, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα που πλέον διακρίνονται πάνω στον κάθε μαθητή που αγωνίζεται".

Χτες, πρώτη μέρα, στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν περίπτερα του Συντονιστικού Ημερήσιων Σχολείων, του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και Σωματείων εργαζομένων. Επίσης το ενδιαφέρον των νυχτερινών μαθητών προσέλκυσαν και τα περίπτερα που παρουσίαζαν τις πολιτιστικές δραστηριότητες των νυχτερινών και τη δράση ενάντια στα ναρκωτικά. Στο πάλκο ανέβηκαν ερασιτεχνικά σχήματα που παρουσίασαν ελληνικό ροκ, μπλουζ και χαρντ ροκ πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ