Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περίπατος ... διαμαρτυρίας στο λιμάνι

Εναν ...περίπατο στο λιμάνι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και συνάντηση με το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το βράδυ της Πέμπτης.

Υστερα από 60 ολόκληρες μέρες ανελέητων βομβαρδισμών, που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων Σέρβων, ο δήμαρχος μιας πόλης που βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική κατοχή, εδώ και τρεις μήνες, πρότεινε την επόμενη Δευτέρα 24 Μάη στις 12 το μεσημέρι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάνε στο λιμάνι και να συναντηθούν με το ΔΣ μιας Ανώνυμης Εταιρίας, ύστερα βέβαια και από σχετική συνεννόηση... Και αυτό βαφτίζεται "επίθεση ειρήνης".

Ο επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα" Αγάπιος Σαχίνης, αφού ξεκαθάρισε ότι θα είναι μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους τη Δευτέρα, υπενθύμισε την πρόταση της παράταξης που κατέθεσε πριν από περίπου 2 μήνες, όταν η ΝΑΤΟική επιδρομή βρισκόταν ακόμα στις αρχές.

"Προσβάλλεται το δημοτικό συμβούλιο όταν μετά από 60 μέρες ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών θα πάει στο λιμάνι. Γιατί δεν πήγε την πρώτη μέρα;", τόνισε στην τοποθέτησή του ο Αγάπιος Σαχίνης. "Ο κύριος Μπλερ και οι συν αυτώ από βόλτα στο λιμάνι δεν καταλαβαίνουν", συνέχισε.

Αμέσως μετά υπενθύμισε την πρόταση της παράταξης για την πραγματοποίηση ανοιχτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων της Θεσσαλονίκης. "Διεκδικήστε αυτό!", παρότρυνε και προκάλεσε τον δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο. "Για να δούμε ποιος έχει την εξουσία στην πόλη μας. Οι τρεις ΝΑΤΟικοί αξιωματικοί ή το δημοτικό συμβούλιο και ο λαός της Θεσσαλονίκης;", συμπλήρωσε. "Ουσιαστικά μας λέτε να συναντηθούμε με μια ανώνυμη εταιρία", κατέληξε ο Αγ. Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ