Τετάρτη 16 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Αρχίζουν σήμερα οι προφεστιβαλικές

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ειρήνη, απόψε στις 8 το βράδυ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης,ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή",του μεγάλου, ζωντανού θεσμού, που κάθε χρόνο η νεολαία αγκαλιάζει όλο και πιο πλατιά. Κεντρικός ομιλητής αυτής της πρώτης προφεστιβαλικής εκδήλωσης θα είναι ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.Θα ακολουθήσει συναυλία και στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αυτού του μεγάλου ραντεβού της ΚΝΕ με χιλιάδες νέους και νέες, είναι φέτος αφιερωμένες στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Είναι μια συνέχεια του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος, που η νεολαία στήριξε μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα, γιατί μπορεί οι βομβαρδισμοί να σταμάτησαν, αλλά οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρελαύνουν από τη χώρα μας, ο στρατός του θανάτου γίνεται τώρα στρατός κατοχής, με το πρόσχημα της διασφάλισης της "ειρήνης" κάτω από την απειλή των όπλων.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΒ Ν. Σμύρνης της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, "γιατί οι νέοι δεν είναι για σφαγή! Η ειρήνη είναι υπόθεση όλων". Με την αισιοδοξία και τον αέρα της σημαντικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, με σύνθημα "οι νέοι στο δρόμο της σύγκρουσης και της νίκης μαζί με το ΚΚΕ", σήμερα θα γεμίσει κόκκινες σημαίες και νεανικές φωνές ειρήνης η πλατεία της Ν. Σμύρνης κι αύριο όλη η Ελλάδα στο ρυθμό του 25ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, την πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στους Ευζώνους στις 10 και 11 Ιούλη, ως και την κορύφωσή του με τις τετραήμερες εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια στις 16 - 19 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ