Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και φέτος αντιμέτωπη με τη λειψυδρία

Η λειψυδρία θα χτυπά το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για αρκετά καλοκαίρια ακόμα, αφού είναι αμφίβολο αν το έργο υδροδότησης από τον ποταμό Αλιάκμονα, θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2001. Και αυτό λόγω της καθυστέρησης από πλευράς εργολάβων να ολοκληρώσουν τις εργασίες μέσα στα χρονικά πλαίσια που από την αρχή είχε θέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Χρήστος Τσόγκας,κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου. Μάλιστα επισήμανε πως αν τα έργα είχε αναλάβει η ΕΥΑΘ και όχι το ΥΠΕΧΩΔΕ, οι εργασίες θα γίνονταν με γρηγορότερους ρυθμούς και πιθανόν να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ανατολικές συνοικίες και το κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος, έχουν γίνει μερικές, όπως τονίστηκε, επεμβάσεις. Ανάμεσα στις άμεσες ενέργειες της ΕΥΑΘ είναι η εγκατάσταση αγωγού για τη μεταφορά νερού από το υδραγωγείο Χαριλάου, επανενεργοποίηση 40 νέων γεωτρήσεων, σύνδεση με το δίκτυο 8 νέων γεωτρήσεων στις δυτικές συνοικίες και μείωση των διαρροών.

Επίσης βραχυπρόθεσμα δρομολογούνται 3 πιλοτικά προγράμματα για τη μείωση διαρροών νερού, η ανάπτυξη του δυτικού κλάδου εντός του έτους 1999, και η εκμετάλλευση των γκρίζων νερών, δηλαδή η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων νερών από το βιολογικό καθαρισμό για τη γεωργία.

Απαραίτητη όμως θεωρείται και η συμμετοχή του κοινού στη συνετή κατανάλωση του νερού και η προσοχή στην αποχέτευση. Η ΕΥΑΘ ζητά να αποφεύγεται η σπατάλη νερού σε ώρες αιχμής. Οι κήποι να ποτίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, να επισκευαστούν όλες οι βρύσες των σπιτιών που παρουσιάζουν διαρροές, και να ενημερώνουν αμέσως την ΕΥΑΘ σε περίπτωση που διαπιστώσουν διαρροές στο δημόσιο δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ