Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα δικαστήρια το σκάνδαλο της ΑΛΚΗ ΑΧΕ

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητήθηκε χτες η αίτηση που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΛΚΗ ΑΧΕ για την άρση των προσωρινών διαταγών που αφορούν την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

Την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΛΚΗ ΑΧΕ είχε καταθέσει ο δικηγόρος των τριών επενδυτών, Α. Βασιλειάδη, Ι. Σιδηρόπουλου και Δ. Νικιτίδη, οι οποίοι απαιτούν από την εταιρία να τους επιστρέψει τα χρήματα που της είχαν εμπιστευτεί.

Στη δίκη εμφανίστηκαν και άλλοι δύο επενδυτές και μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν και αυτοί ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρίας, ενώ οι διαδικασίες χρειάστηκε να διακοπούν για λίγα λεπτά λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Υπολογίζεται ότι συνολικά το ποσό που φαίνεται να υπεξαίρεσε ο χρηματιστής της εταιρίας Η. Τεζαψανίδης φτάνει περίπου το 1 δισεκατομμύριο.

Εκ μέρους της ΑΛΚΗ ΑΧΕ κατέθεσε ο σύμβουλος επενδύσεων κ. Πετρολέκης, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρία έχει πρόθεση να αποζημιώσει εξ ολοκλήρου τους επενδυτές, υπό τον όρο ότι αυτοί θα ανακαλέσουν τις προσωρινές διαταγές κατά της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ