Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τιμούν τους φονιάδες των λαών

Η φετινή Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης, η πρώτη έκθεση που θα οργανωθεί από το οργανωτικό σχήμα που καθόρισε το νέο θεσμικό πλαίσιο και νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΘ, θα έχει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ! Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Εκθεσης για την εγκατάσταση του πρώτου ΔΣ της δεύτερης εταιρίας, "Ελληνικές Εκθέσεις - HELEXPO ΑΕ".

"Με την εγκατάσταση και του πρώτου ΔΣ της δεύτερης εταιρίας που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης των υπηρεσιών", τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Μαγκριώτης, στην εισηγητική ομιλία του, "κλείνει σήμερα και τυπικά, η πρώτη φάση, όπως την προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, ο νέος νόμος, για τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο ο κ. Μαγκριώτης το χαρακτήρισε "δυναμικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό, που θα δώσει την πνοή που χρειαζόταν η ΔΕΘ, ώστε να ανταποκριθεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα". Τόσο ευέλικτο και αποτελεσματικό αποδείχνεται το νέο καθεστώς της έκθεσης, που πριν ακόμα να ξεκινήσει ουσιαστικά η λειτουργία του, καθορίζει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Αναγορεύει τους φονιάδες των λαών, τους μακελάρηδες των Βαλκανίων, αυτούς που βύθισαν στον όλεθρο και την καταστροφή τη Γιουγκοσλαβία, αυτούς που μετέτρεψαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο της ΝΑΤΟικής εξόρμησης για τη διέλευση των στρατευμάτων κατοχής του Κόσσοβο, σε τιμώμενα πρόσωπα της φετινής έκθεσης.

Τόσο ευέλικτο είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς που δεν αποκλείεται, αν τα αμερικανικά στρατεύματα είχαν επιβάλει κατοχή και στη Θεσσαλονίκη να είχε αποφασίσει να στήσει τον ανδριάντα του Μπιλ Κλίντον στην κεντρική είσοδο της έκθεσης! Ετσι για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η προσαρμοστικότητα του νέου σχήματος στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Ο κ. Μαγκριώτης ισχυρίστηκε ακόμα στη διάρκεια της συνέντευξης ότι η μία από τις δύο εταιρίες, στην οποία θα ανήκει η ακίνητη περιουσία της έκθεσης, η ΔΕΘ ΑΕ, παραμένει στο δημόσιο. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε ότι στο δημόσιο θα παραμείνει το 45% των μετοχών της εταιρίας, ενώ το 45% θα δοθεί σε ιδιώτες και το 10% σε φορείς της πόλης. Το 45% βέβαια σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει δημόσια ιδιοκτησία, αφού όπως είναι γνωστό, στην εποχή των "διαπλεκόμενων συμφερόντων" δεν είναι καθόλου δύσκολο για τους ιδιώτες που κατέχουν το 45% των μετοχών, μέσω συνεργασιών με "φορείς" να θέσουν και υπό τον τυπικό τους έλεγχο τη ΔΕΘ, γιατί ουδείς αμφιβάλλει ότι τον ουσιαστικό έλεγχο θα τον έχουν εξασφαλισμένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ